E-handeln steg med 1 procent under första kvartalet - Postnord

E-handeln i Sverige steg med 1 procent på årsbasis under det första kvartalet i år.Det visar Postnords senaste E-barometer.Apotek och dagligvaror ökade mest med 14 respektive 4 procent. Minskade däremot gjorde bygghandel liksom Sport & fritid som backade med 15 respektive 10 procent.- Nu närmar sig inflationen Riksbankens mål.

Den första räntesänkningen har genomförts vilket ger belånade svenskar och företag mer utrymme för konsumtion och investeringar. Att e-handeln ökar det här kvartalet är en reaktion på fallande räntor och inflation men det är för tidigt att tala om en vändning och full återhämtning för branschen, säger Marie Rudolfsson, chef affärsområde Paket på Postnord Sverige.

Ett trendbrott i den internationella handeln är att Kina nu går om Tyskland som förstahandsval gällande e-handel från utlandet. - Svenska E-handlare upplever en allt högre konkurrens från utländska aktörer.

Sex av tio svenska e-handlare upplever att priset är den främsta konkurrensfördelen för utländska aktörer. Frågar vi konsumenterna är det enbart de som handlar från Kina som anger priset som främsta anledning till utlandsköpet, säger Marie Rudolfsson.


/
/
/