Shane Lowry var bara centimeter från att skriva historia på 18:e hålet.
Shane Lowry var bara centimeter från att skriva historia på 18:e hålet. - Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Lowry nära drömrunda – sista hålet förstörde

Shane Lowry var bara centimeter från att skriva majorhistoria under tredje rundan i PGA-mästerskapet. Det hade varit rätt coolt, säger han.


Efter tredje rundan av PGA-mästerskapet ligger Alex Norén bäst till av de fyra kvarvarande svenskarna.

Norén noterades för en birdie och landade på 70 slag, ett under par. Han halkade därmed ned till en delad 29:e plats, nio slag bakom de ledande amerikanerna Xander Schauffele och Collin Morikawa.

Alex Norén är bäste svensk inför avgörande rundan av PGA-mästerskapen på Valhalla GC i Kentucky, USA. Arkivbild.

Bäst i tredje rundan gick det för irländaren Shane Lowry som tangerade rekordet för en majorrunda och tog sig runt på 62 slag. Han klättrade i och med det 25 placeringar och är delad fyra inför den avgörande rundan på Valhalla GC i Kentucky, USA.

Lowry var bara centimeter från att sätta en tvåmetersputt på sista hålet, som hade inneburit ytterligare en birdie och något ingen annan golfare lyckats med under mer än 100 år av majortävlande – varken vid British Open, US Open, Masters eller PGA-mästerskapet.

— Antagligen det mest besvikna man kan vara efter att ha skjutit 62, säger Lowry till AP med ett snett leende och tillägger:

— Jag förstod vad som stod på spel.

I stället får irländaren nöja sig med att matcha Xander Schauffele (som lyckats med bedriften två gånger, varav senast nu under veckan), Rickie Fowler och Branden Grace.

— Det hade varit ett rätt coolt ögonblick, att få sätta pricken över i:et. Men till syvende och sist så förstod jag att även om jag inte gjorde det så hade jag gjort vad som krävdes i dag, och jag är rätt nöjd med det, säger Lowry.

Alexander Björk gick tredje rundan på par och är delad 47:a, 11 slag bakom ledaren Schauffele. Jesper Svensson är på 60:e plats och Sebastian Söderberg är delad 75:a.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!