Mendus ska presentera framsteg med NK-cellsprogrammet vid konferens

Forskningsbolaget Mendus meddelar att man ska presentera framsteg för utvecklingen av sitt NK-cellsprogram vid Innate Killer Cell Summit, som är en årlig konferens för NK-cellsbaserade terapier. Det framgår av att pressmeddelande.

Mendus forskningschef Satwinder Kaur Singh kommer att presentera forskningsdata från användning av Mendus DCOne-plattform, som används för att expandera NK-minnesceller. Man kommer att uppvisa dess fenotypiska och funktionella karaktärisering och de steg som bolaget tagit i utvecklingen av en tillverkningsprocess som lämpar sig för terapeutiska ändamål.

Alex Karlsson-Parra, som är Chief Scientific Officer på Mendus, uppger att man efter upptäckten om att plattformen kan användas för att expandera NK-minnesceller gjort betydande framsteg i den prekliniska valideringen av metoden, vilket inkluderar tumörcellsdödande experiment. "Vi har gjort expansionsprotokollet mer robust och därtill framgångsrikt genomfört de första interna experimenten med tillverkningssystem som är lämpliga för produktion av terapeutiska mängder av NK-minnesceller", säger Alex Karlsson-Parra.


/
/