Redsense Medical minskar omsättning och resultat - lager hos distributörer gör att omsättningen fluktuerar

Medicinteknikbolaget Redsense Medical minskade såväl omsättningen som resultatet i det första kvartalet. Omsättningen sjönk till 1,7 miljoner kronor (6,8)."Med tanke på vår affärsmodell och värdekedja i USA med två distributörer som levererar till dialysleverantörerna, upplever vi variationer i deras orderstorlek och frekvens.

Därför kan vår försäljning fluktuera mellan kvartalen. Vår försäljning under det första kvartalet 2024 påverkades negativt av lagerhållningsnivåerna hos vår största amerikanska distributör i USA", uppger vd Pontus Nobréus i rapporten.

Han fortsätter. "Tillväxten på marknaden för hemodialys i hemmet avspeglas tydligt i försäljningen från våradistributörer till slutanvändarna, dvs.

dialysleverantörerna. Under det första kvartalet 2024var det en solid försäljningsökning jämfört med samma period förra året, särskilt för larmsystemet."Rörelseresultatet blev -2,7 miljoner kronor (-0,1).

Resultatet efter skatt blev -2,6 miljoner kronor (0,4). Resultat per aktie uppgick till -0,19 kronor (0,03).Redsense Medical-chefen upprepar att CE-märkningen för Clamp och den kommande lanseringen av produkten är en fortsatt prioriterad fråga för bolaget.

Medicinteknikbolaget har även stärkt balansräkningen genom en riktad emission under perioden. "Åtagandet från ShapeQ att öka investeringen i Redsense Medical är ett tecken på styrkatecken på styrka, vilket uppskattas.

Detta kapitaltillskott kommer att vara till hjälp för att genomföra av tillväxtinitiativen och därmed accelerera tillväxten för Redsense Medical", skriver Nobréus.

Redsense Medical, MkrQ1-2024Q1-2023Förändring
Nettoomsättning1,76,8-75,0%
Rörelseresultat-2,7-0,1
Nettoresultat-2,60,4
Resultat per aktie, kronor-0,190,03


/
/
/
/