SCA, eller Svenska Cellulosa Aktiebolaget, är ett av Sveriges största börsbolag inom skogsindustrin. Bolaget grundades redan 1929 och har sedan dess utvecklats till en global aktör inom skogsprodukter och hygienlösningar.

SCA är uppdelat i två affärsområden: skog och trä samt hygien. Inom skog och trä bedriver bolaget skogsbruk och producerar trävaror, papper och massa. SCA är en av Europas största privata skogsägare och har en hållbarhetsstrategi som fokuserar på att bevara och utveckla skogarna för framtida generationer.

Inom hygienområdet tillverkar SCA produkter som papper, blöjor, bindor och inkontinensskydd. Bolaget är känt för sina varumärken som Libero, Tena och Tork. SCA har en stark position på den globala marknaden och strävar efter att erbjuda innovativa och hållbara lösningar inom hygien.

SCA är noterat på Stockholmsbörsen och har en stabil ekonomisk utveckling. Bolaget har en stark marknadsposition och en bred kundbas över hela världen. SCA har även ett starkt fokus på hållbarhet och arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan och främja socialt ansvarstagande.

Sammanfattningsvis är SCA ett börsbolag inom skogsindustrin som är verksamt inom både skog och trä samt hygien. Bolaget har en stark position på marknaden och strävar efter att erbjuda innovativa och hållbara lösningar inom sina verksamhetsområden.
Telegram om bolaget SCA

SCA aktie

Namn
SCA
Status
Listad
Ticker
SCA B
Lista
Large Cap
Aktier
702 342 489
Sektor
Råvaror