Truecaller är ett börsbolag som grundades 2009 och är baserat i Stockholm, Sverige. Företaget är känt för sin populära app med samma namn, som används för att identifiera okända nummer och blockera oönskade samtal och meddelanden.

Truecaller-appen har blivit mycket populär över hela världen och har över 250 miljoner användare. Appen fungerar genom att använda en stor databas med telefonnummer och namn, som användarna kan söka i för att identifiera vem som ringer. Detta har gjort det möjligt för användare att undvika spam-samtal och bedrägeriförsök.

Företaget har också utvecklat andra funktioner, som till exempel möjligheten att blockera oönskade samtal och meddelanden från säljare och telefonspam. Truecaller har också integrerats med andra appar och tjänster, vilket gör det möjligt för användare att enkelt identifiera och blockera oönskade samtal och meddelanden från olika plattformar.

Truecaller har också expanderat sin verksamhet genom att erbjuda företagslösningar, som till exempel Truecaller for Business. Denna tjänst ger företag möjlighet att visa sitt företagsnamn och logotyp när de ringer till kunder, vilket kan öka förtroendet och igenkännandet för företaget.

Truecaller blev börsnoterat år 2021 och har sedan dess fortsatt att växa och utvecklas. Företaget har fått flera utmärkelser och erkännanden för sin innovativa teknik och användarvänliga app. Med sin globala närvaro och stora användarbas fortsätter Truecaller att vara en av de ledande aktörerna inom telefonidentifikation och spam-blockering.
Telegram om bolaget Truecaller

Truecaller aktie

Namn
Truecaller
Status
Listad
Ticker
TRUE B
Lista
Large Cap
Aktier
379 559 710
Sektor
Teknik