Ulrika Jonsson
Den svenska tv-profilen Ulrika Jonsson har attackerats av sin bulldog. - Foto: Stella Pictures, Instagram/Ulrika Jonsson.

Ulrika Jonsson attackerad av sin hund: "Skaffa en bulldog sa dom..."

Den svenska tv-profilen Ulrika Jonsson har attackerats av sin bulldog. På Instagram berättar hon mer om vad som hände.


Den svenska tv-profilen Ulrika Jonsson, 56, har levt en större del av sitt liv i England. Där jobbar hon som journalist och programledare. 

Hon har skrivit flera uppmärksammade krönikör för den brittiska tabloiden The Sun, och på senare år har hon bland annat synts i dejtingsåpan Celebs go dating.

Under en tid var Ulrika förmodligen en av Englands mest omskrivna kvinnor. Hennes affär med Sven-Göran Eriksson blev en världsnyhet, och utöver det så blev hon väldigt uppmärksammad för sina andra kärleksrelationer. Utöver en fling med prins Edward så har Ulrika varit gift med tv-forografen John Turnbull, med vilken hon fick sonen Cameron.

Ulrika Jonsson år 2012. Bildkälla: Stella Pictures.

Ulrika har även dejtat fotbollsstjärnan Stan Collymore. Deras romans slutade i svarta löpsedlar efter att han misshandlade henne under fotbolls-VM i Paris 1998. Som tur var fanns det flera ögonvittnen.

Efter att Ulrika och Svennis affär tog slut, så blev Ulrika ihop med den tyska tv-profilen Markus Kempen. Tillsammans fick de dottern Bo – men Markus lämnade Ulrika våg för vind på BB år 2001. Han har än idag aldrig träffat sin dotter.

År 2003 ingick Ulrika sitt andra äktenskap, med Lance Gerrard-Wright. Tillsammans fick de dottern Martha Sky Hope Gerrard Wright. Men tre år efter bröllopet så var skilsmässan ett faktum.

Ulrika Jonsson. Bildkälla: Stella Pictures.

Tredje gången gillt på äktenskapsfronten blev det när Ulrika och amerikanen Brian Monet sa "I do" till varandra år 2008. Ulrika och Brian höll ihop fram till 2019. Under sin tid ihop fick de sonen Malcolm Monet.

Idag har de flesta av Ulrikas fyra barn vuxit upp – Cameron är 27 år, Bo är idag 23 år gammal, Martha är 19 år och Malcolm är 15 år. 

Med flera av barnen utflugna så är det kanske inte konstigt att Ulrika vlle ha lite mer action hemmavid. Sagt och gjort – i fjol köpte hon en bulldog. Men det var inget impulsköp direkt. 

Ulrika är väldigt hundvan och har adopterat hundar tidigare. Hon är även engagerad i föreningar som placerar hundar och andra djurorganisationer. 

Ulrika Jonsson. Bildkälla: Stella Pictures

Men förra sommaren köpte hon en ny valp som hon döpte till Hank Winston Monet. I somras fyllde valpen 1 år, något hon uppmärksammade på sin Instagram.

"Du har ingen aning om hur mycket glädje du har bidragit med sedan du kom in i mitt liv. Gud, det har varit ett hårt jobb. Men du är den mest tillgivna, behövande och älskvärda Bully jag har haft. Du följer mig vart jag än går. Jag får inte ens kissa ifred", skrev hon bland annat och fortsatte att beskriva hundens karaktär:

"Du identifierar dig fortfarande som en liten valp och insisterar på att stå i folks knän. Du är smart och nyfiken. Du har lite separationsångest när jag går från huset i 10 minuter. Du springer som att du vore en Greyhound", skrev hon bland annat.

Men nu har Ulrikas bulldog dessvärre gått till attack mot sin matte. På Instagram delade Ulrika med sig av en bild där hon visade sin underarm i bandage.

"Skaffa en bulldog sa dom...", skrev hon och tillade att vi inte ska gripas av panik, och att hon hade hamnat mitt i korselden.

Ulrika Jonsson. Bildkälla: Instagram/ulrikajonssonofficial

Nyheter24 söker Ulrika Jonsson.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!