Leif och Billy
Leif och Billy har blivit en braksuccé. - Foto: SVT

"Leif och Billy"-Klas lämnar Alfred för nytt jobb

Stjärnduon "Leif och Billy" har blivit ett med hela svenska folket. Tack vare succén lever idag kompanjonerna Klas Eriksson och Alfred Svensson ut sin stora humordröm – men nu lämnar Klas duon för nytt jobb.


Leif och Billy, eller Klas Eriksson och Alfred Svensson som de egentligen heter, är just nu aktuella med sin liveföreställning "Gud förbannat vilken jävla show" som visats på Scalateatern i Stockholm. I maj fortsätter showen på China Teatern i några veckor och övergår sedan till Cirkus i oktober. Men de har fler projekt på gång i bakfickan. Enligt Expressen förs det diskussioner om showen ska ut på turné i landet, men det är inget som har bestämts än.

Klas Eriksson och Alfred Svensson på Kristallengalan 2023. Bildkälla: Christine Olsson/TT

"Leif och Billy" i ny tappning

Tack vare humorserien "Leif och Billy", med hela sju säsonger på SVT, har duon inte gått obemärkt förbi och blivit ett med svenska folket. Framtiden ser ljus ut och de två stjärnskotten är inne på att göra något nytt med "Leif och Billy", potentiellt en film om de hyllade karaktärerna. 

– Vi hade verkligen kul ända in i det sista. Men vi hade lite andra drömmar, man kan ju inte bara göra Leif och Billy tv-serien i hela sitt liv. Om min magkänsla stämmer kommer vi någon gång att göra en Leif & Billy-film. Frågan är bara när, säger Alfred i Expressen.

Eller så blir det en vintersäsong, kanske ”Leif och Billy i fjällen” eller ”på Mallorca”, berättar Klas Eriksson i Expressen. Om vi får se karaktärerna resa till fjällen eller Mallorca kan endast framtiden visa, men roligt på vägen har de verkligen haft. 

Alfred som "Billy" och Klas som "Leif" i "Leif och Billy". Bildkälla: SVT

Klas skriver egna tv-projekt

Utöver liveföreställningen är Klas och Alfred aktuella som programledare i Discovery plus-programmet "Smartare än en femteklassare". Det är första gången de är sig själva i tv och det är en helt ny erfarenhet för dem båda. För Expressen berättar Klas att det känns väldigt roligt att få programleda och vill gärna fortsätta göra det om frågan skulle komma igen. 

Dessutom har Klas tre olika idéer och andra tv-projekt på gång. Denna gång skrivs projekten förvånansvärt utan kompanjonen Alfred. Däremot bollar han tv-idéerna med vännen och kollegan.

– Det är tre olika idéer som jag har burit runt på länge. Jag kan inte avslöja vad det är men det är humor i alla fall, säger Klas.

Vi väntar med spänning på att få se vad hans idéer tillslut kommer landa i. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!