Robinson 2024
Vad händer egentligen på Robinson-ön under inspelningen? - Foto: TV4

Det gör 100 personer mitt på Robinson-ön – medan programmet spelas in

Robinson 2024 är i full rullning men det är många saker som sker bakom kulisserna som tittarna inte har en aning om.


Robinson 2024 är i full gång och enligt tittarna så har årets säsong redan efter två veckor levererat till fullo. 

Säsongen har kantats av intriger och tjafs inom lagen, och många tittare har ställt sig skeptiskt till att det i år är killarna mot tjejerna. 

Under veckan fick tittarna även se Kemo Samateh skickas hem från ön efter att Anders Lundin oannonserat dykt upp på stranden. 

Anders Lundin hämtade Kemo. Bildkälla: TV4

– Jag har ett tråkigt besked att komma med. Och det är att du inte följt de anvisningar och den information du fått om din hälsa inför att resa hit. Din hälsa är med andra ord inte säker här och därför måste du avbryta din medverkan, berättade Anders.

Då Kemo kan riskera en rad olika sjukdomar på ön tvingades han genast att avlägsna sig. 

– Det är synd... ska jag vara helt ärlig tror jag att jag skulle kunnat vinna det här, sa han innan han gick.

Efter händelsen kommer TV4 att göra om Robinson och kraven på deltagarna.

Robinson 2024: Det händer på ön

Det är fler människor än man tror som befinner sig på plats under en Robinson-inspelning. En av de som står bakom kamerorna heter Ellinor Eke-Göransson och är för många ute i tv-sofforna ett redan känt ansikte. Hon var nämligen med i Bonde söker fru 2021 och blev en stor tittarfavorit.

Ellinor Eke-Göransson var med i Bonde söker fru 2021. Bildkälla: TV4

Kärlekssagan mellan henne och Filip Nilsson fick dock ett hastigt slut och som det lät på Ellinor så är stämningen mellan parterna aningen frostig idag

Ellinor gick istället tillbaka till sitt gamla yrke som journalist vilket inkluderar att jobba bakom kamerorna på Robinson-ön som inslagsproducent. 

Titt som tätt håller hon frågestunder där hon svarar på de vanligaste frågorna hon får. Och denna gång kom hon med svindlande nyheter. 

Ellinor Eke-Göransson svarade på frågor. Bildkälla: TV4

Ellinor berättar nämligen att de är hela 70 svenskar som jobbar i produktionen men även ytterligare 100 stycken snickare som befinner sig på plats för att bygga banorna. 

Under frågestunden skrev hon även ut att den säsongen hon är och arbetar med nu inte är den som just nu är aktuell på tv. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!