Sveriges mästerkock VIP
Bildkälla: TV4/Skärmavbild

Anders Ekborg i tårar efter juryns ord i Mästerkocken

Förra veckan var det Marcus Noterius som blev djupt berörd av juryns fina ord i Sveriges Mästerkock VIP – så pass att han brast ut i tårar. Denna veckan är det Anders Ekborg som berörs av juryn.


Varje onsdag ser vi några av Sveriges mest folkkära kändisar laga mat i Sveriges Mästerkock VIP. De tävlar om att vinna 100 000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation. 

– Deltagarna i årets säsong skapar ren magi i köket och bjuder på rejält rafflande matlagning, har Mischa Billing tidigare sagt i ett pressmeddelande. 

Tittarna rasar på Sveriges mästerkock

Bildkälla: TV4/Skrämavbild

Allt om Anders Ekborg: Flickvän, barn och Dan Ekborg

Anders Ekborgs pappa gick bort tidigt 

Och visst bjuds det på rafflande matlagning. Berömmen flödar, så pass att en deltagare blir riktigt berörd. 

Deltagaren Anders Ekborgs mamma Lola kom från fattiga förhållanden och därför hörde det till vanligheten att hon bjöd på husmanskost i sin enkelhet. 

När Anders endast var nio år gammal gick hans pappa gick bort i cancer. Då reste Anders och mamma Lola till Las Palmas där han fick äta det godaste han någonsin ätit – och det är exakt den rätten han bjuder på när deltagarna ska laga en rätt från barndomen. 

Den godaste rätten han fick smaka på i Las Palmas, som nioåring, var en helstekt oxfilé med råstekt potatis, vitlökssmör och aubergineröra – vilket även är det han bjuder juryn på. 

Anders Ekborg blir rörd i "Sveriges mästerkock VIP". Bildkälla: TV4/Skrämavbild

Tittarilska mot Sveriges mästerkock VIP-deltagaren: "Äckligt"

Anders Ekborg: "Väldigt rörd"

Det finns verkligen en historia bakom Anders barndomsrätt och han blir väldigt berörd av juryns fina ord. 

– När man bedömer mat i Sveriges mästerkock, Årets kock eller andra sammanhang så får man ibland vissa rätter som det inte finns så mycket att säga om, för att det är så självklart. Det här är en sådan rätt, just när det är så otroligt vällagat, säger Tom Sjöstedt om rätten.

Tom menar att det är tydligt att Anders har lagat rätten många gånger och inte bara fick äta det i Las Palmas. Det ett fint minne som har fortsatts lagats och utvecklats. 

– Att laga mat är som när man står på scen, man står med hjärtat i hand. Man satsar allt för att det ska vara så bra som möjligt för publiken eller för den som äter maten. När man då blir förstådd och när de känner det så blir man rörd, säger Anders med darrig röst och berättar att han blir väldigt rörd.

– Mamma Lola hade varit stolt tror jag, jätteglad. Hon är väl det, där uppe någonstans.

Vi på Nyheter24 är övertygade om att mamma Lola är stolt!

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!