Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: JAROMIR CHALABALA / JAROMIR CHALABALA

Tonårspojke häktas misstänkt för mordet på Henrik, 15 – nekar till brott

En tonårspojke har blivit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på försvunna Henrik, 15, i Alingsås. Den misstänkte nekar till brott.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta

En person är häktad för mord på Henrik, 15. Åklagaren har i dag, söndag, häktat en tonåring på sannolika skäl misstänkt för mord på den 15-åriga Henrik som varit försvunnen sedan nästan en vecka tillbaka i Alingsås. Personen som är häktad för mord har sedan i torsdags varit anhållen skäligen misstänkt för människorov i ärendet. Den utredning som bedrivits har nu lett fram till att personen blivit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Mordet misstänkts ha skett på måndagen i Alingsås, alltså samma dag som försvinnandet, skriver Aftonbladet. Sökinsatsen fortsätter i Alingsås och polisen har spärrat av ett större området. Henrik har ännu inte påträffats.

Personen som är häktad är en av de två misstänkta som i dagsläget är anhållna i ärendet. En person är fortsatt anhållen misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott. För den personen löper fristen ut i morgon måndag kl. 12. Innan dess måste åklagaren fatta ett beslut om även den personen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.  

En tredje person som sedan i fredags varit anhållen misstänkt för människorov släpptes under eftermiddagen i går lördag på fri fot efter beslut av åklagare, då misstankarna mot den personen försvagats under utredningens gång.  

För samtliga personer som varit anhållna i ärendet har misstankegraden varit den svagare, det vill säga skäligen misstänkt. 

Läs mer här.

Info om Mord/dråp brott

Antalet anmälningar av Mord/dråp har ökat i Sverige med 39% mellan 2013-2021 *. Alingsås ligger topp 39 i Sverige i år vad gäller mord/dråp.

Staden med mest antal mord/dråp hittills i år är Stockholm, följt av Göteborg och Malmö.

Kort fakta om Alingsås

Alingsås har 27433 invånare och ligger i Västra Götaland. "Alingsås är känt för sina kaféer och kallas för ""Kaféstaden""".

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!