Google maps, Malmö
Google maps, Malmö

Polisen rapporterar om polisinsats / kommendering, Malmö

"Polisinsats, Hyllie.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Skåne rapporterar detta:

Under kvällen har Polisen hanterat ett flertal icke tillståndsgivna allmänna sammankomster i området mellan Arenatorget och Hyllie station. Deltagarantalet vid respektive allmänna sammankomst uppskattas till ett hundratal personer.

Polisen har, sett till allmän säkerhet och ordning, bedömt att platsen för de icke tillståndsgivna allmänna sammankomsterna varit olämplig och har därför anvisat deltagarna till Dagvattenparken för genomförande av sammankomsterna. I fall då personer vägrat lyda anvisningarna, har dessa med fysiska medel avlägsnats till Dagvattenparken.

Polis har i några fall mötts med våld och har då använt pepparspray (även kallat OC-spray) för att kunna genomföra arbetsuppgiften.

Tågtrafiken har vid två tillfällen stoppats från att stanna på Hyllie station. Detta för att kunna hantera den stora tillströmningen av människor till de icke tillståndsgivna allmänna sammankomsterna. Just nu stannar inga tåg vid Hyllie station.

Polisen har spärrat av ett område som innefattar Arenatorget och Hyllie station, ner mot byggnaderna i sydlig riktning och med Hyllie Boulevard och Arenagatan som avgränsning. Avspärrningen har stöd i Polislag § 24 och syftet är att, i förebyggande syfte, säkerställa allmän ordning och säkerhet. Aktuellt område är utrymt, eventuella insläpp sker med prövning i varje enskilt fall.

I samband med Polisens arbete vid de olika icke tillståndsgivna allmänna sammankomsterna i anslutning till Malmö Arena, har en person gripits som misstänkt för våld mot tjänsteman och sju personer har omhändertagits med stöd av Polislag § 13 (allvarlig ordningsstörning eller risk för sådan).

Läs mer här.

Info om Polisinsats/kommendering brott

Malmö ligger topp 3 i Sverige i år vad gäller polisinsats/kommendering.

Staden med mest antal polisinsats/kommendering hittills i år är Stockholm, följt av Västerbottens län och Malmö.

Kort fakta om Malmö

Malmö är en ort i Skåne, med 325069 invånare. Eurovision Song Contest 1992 hölls i Malmö.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!