En man i 40-årsåldern tog sitt liv efter Dumpens avslöjande.
En man i 40-årsåldern tog sitt liv efter Dumpens avslöjande. - Foto: Stella Pictures & isabell Höjman/TT

Man tog sitt liv efter Dumpens uthängning: "Jag gjorde inget"

I en intervju med Dagens ETC bekräftar en avliden mans mamma att sonen tog sitt liv efter att ha blivit uthängd av sajten Dumpen.


En man i 40-årsåldern har tagit sitt liv efter att ha blivit uthängd av Patrik Sjöberg och Sara Nilssons sajt Dumpen, det skriver Dagens ETC.

Mannen, som var i 40-årsåldern, hittades död utomhus i måndags och i samband med dödsfallet ska man hittat ett meddelande till barnen och resten av familjen:

"Snälla hjälp min fru, Dumpen hade ihjäl mig, jag gjorde inget", står det i meddelandet enligt Dagens ETC.

Avslöjades av Dumpen – tog sitt liv

Dumpen hängde ut mannen under hösten 2023 efter att information om att han skulle ha sökt sexuella kontakter med en 13-årig flicka börjat. Informationen ska sedan även ha spridits i området där han bodde med sin familj. Det resulterade även i att han miste arbetet.

I en intervju med Dagens ETC har den avlidne mannens mamma uttalat sig.

– Det känns fruktansvärt. Tungt. Vi förstår ingenting. Sonhustrun är alldeles uppriven. Ingen av oss nära förstår vad som hänt. Hans barn är inte så gamla men minsta flickan frågar när pappa kommer hem, om hon får prata med honom på telefon. De är informerade men barn hanterar sorg annorlunda än oss vuxna, säger hon till tidningen. 

Dumpens Sara Nilsson: "Jättetråkigt"

Händelsen uppges vara den fjärde i ordningen på bekräftade dödsfall kopplade till Dumpens avslöjanden.

I en intervju med tidningen Expressen uttalar sig Sara Nilsson, medgrundare till Dumpen om dödsfallet.

 Det spelar ingen roll om det är vi, polisen eller en anhörig som avslöjar dem. Det här avslöjandet tar jättehårt på dem. De lever i sin trygga bubbla där de inte behöver ta itu med saker och ingen vet om någonting. De är farliga för barn, säger hon och tillägger:

– Det är jättetråkigt när människor väljer att ta sitt liv, i stället för att gå in i vården.

Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101.
Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!