Enligt åtalet tog mannen under sin tid som anställd i Malmö stad emot mutor i form av en Londonresa och flera krogbesök från säkerhetsföretaget Securitas. Arkivbild.
Enligt åtalet tog mannen under sin tid som anställd i Malmö stad emot mutor i form av en Londonresa och flera krogbesök från säkerhetsföretaget Securitas. Arkivbild. - Foto: Kin Cheung/AP Photo/TT

Tidigare kommunanställd åtalas för mutresa

En tidigare anställd i Malmö stad åtalas för att ha tagit emot mutor från säkerhetsföretaget Securitas i form av en Londonresa och sex krogbesök.


Enligt åtalet som lämnats in i Malmö tingsrätt var värdet på mutorna totalt cirka 10 000 kronor. SVT:s Uppdrag Granskning avslöjade 2022 att tjänstemannen, tillsammans ytterligare en anställd i Malmö stad, hjälpte Securitas att vinna en upphandling värd 20 miljoner kronor.

Efter avslöjandet avskedades två anställda inom Securitas, medan de två tjänstemännen i Malmö stad valde att sluta självmant, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Den mutåtalade mannen nekar till brott. De övriga tre har gått med på att betala strafföreläggande och därmed blir det inte åtal och rättegång för dem, uppger Sydsvenskan.

TT
/
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!