Det är i Väring i utanför Skövde som tåget står. Tågen på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 3
Det är i Väring i utanför Skövde som tåget står. Tågen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT BILD
Enligt uppgifter till Expressen ska det vara loket på ett X2000-tåg som brinner. Tågen på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 3
Enligt uppgifter till Expressen ska det vara loket på ett X2000-tåg som brinner. Tågen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT BILD
Ingen ska vara skadad av branden, men stora förseningar i tågtrafiken är att vänta då det är är totalt stopp i båda riktningarna.
3 av 3
Ingen ska vara skadad av branden, men stora förseningar i tågtrafiken är att vänta då det är är totalt stopp i båda riktningarna. - Foto: Lars Pehrson

X 2000-tåg evakueras efter kraftig brand ombord

Alla resenärer evakueras.


Det är i Väring i utanför Skövde som tåget står. Enligt uppgifter till Expressen ska det vara loket på ett X2000-tåg som brinner.

– Det är en fullt utvecklad brand i loket. Det är evakuering på gång, säger Ulf Andersson, inre befäl hos Skövdepolisen, till tidningen.

Ingen ska vara skadad av branden, men stora förseningar i tågtrafiken är att vänta då det är är totalt stopp i båda riktningarna.

– Tåget står 300 meter söder om Väring. Det brinner i lokdelen. Räddningstjänsten är där med tre styrkor, säger Hans Ingbert, räddningschef på räddningstjänsten i Östra Skaraborg, till Expressen.

/
SJ
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!