En förpackning med det superstarka tortillachipset. På sociala medier den så kallade 'One Chip Challenge' utmanat människor att äta ett av chipsen som kryddats med myckt stark chilipeppar. Arkivbild.
En förpackning med det superstarka tortillachipset. På sociala medier den så kallade 'One Chip Challenge' utmanat människor att äta ett av chipsen som kryddats med myckt stark chilipeppar. Arkivbild. - Foto: Steve LeBlanc/AP/TT

14-årig pojke död efter chipsutmaning

En 14-årig pojke i Massachusetts i USA dog efter att ha deltagit i en utmaning på sociala medier som gick ut på att äta ett starkt kryddat tortillachips och samtidigt filma sin egen reaktion på det.


Resultatet av den obduktion som utfördes efter pojkens död i september redovisades på torsdagen och visade att tortillachipset från företaget Paqui låg bakom dödsfallet.

Rättsläkaren slår fast att 14-åringens hjärta stannade efter att han ätit ett livsmedel med en stor mängd chilipepparextrakt kallat caspsaicin, enligt obduktionsprotokollet som AFP tagit del av.

Drog tillbaka chipsen efter dödsfallet

I protokollet konstateras också att pojken hade ett förstorat hjärta, vilket kan ha bidragit till att han dog.

Chipstillverkaren Paqui drog tillbaka det extremheta tortillachipset, som var förpackat i en kistformad låda, från butikshyllor dagen efter pojkens död.

TT
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!