Rök stiger från centrala Gaza efter ett israeliskt flyganfall som skedde under dagen på lördagen.
Rök stiger från centrala Gaza efter ett israeliskt flyganfall som skedde under dagen på lördagen. - Foto: Abdel Kareem Hana/AP/TT

Gaza: Fler än 30 döda i anfall mot hem

Fler än 30 personer har dödats och fler därtill skadats då Israel bombat ett bostadshus i centrala Gaza, enligt uppgift från ett sjukhus i det krigshärjade och Hamasstyrda området.


Huset låg i det formella flyktinglägret Nuseirat i centrala Gaza. Enligt vittnesuppgifter skedde anfallet vid klockan tre på natten, lokal tid.

I ett första besked från den palestinska vården räknades antalet dödade till 20. Några timmar senare meddelade Gazas civilförsvar att totalt 31 personer har hittats döda och att ytterligare 20 har skadats.

Det palestinska nyhetsorganet Wafa skriver att en sökinsats ännu pågår i de rasmassor som återstår av huset, samt att flera av de skadade är barn.

Nyhetsbyrån AFP har kontaktat Israels militär för att fråga om flygbombningen, varpå militären har begärt koordinater för att utreda saken.

Sedan Israel inledde en "riktad" militär operation mot den hårt pressade gränsstaden Rafah i Gazaremsans södra ände har nya strider blossat upp på nytt längre norrut. Det har skett markstrider och flyganfall i och kring bland annat Nuseirat.

Vittnen som AFP har talat med säger att byggnader på fler håll i Gaza utsattes för flygbombningar under natten. I Rafah vittnas det om flyganfall och artillerield.

Israels militär meddelar på söndagsmorgonen att ytterligare två av dess soldater har dödats i strid. Hittills räknas antalet israeliska soldater som dödats i Gaza under kriget till fler än 280.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!