Anna Swenn Larsson.
Anna Swenn Larsson. - Foto: Giovanni Auletta/AP/TT

Säsongsbästa – men svenskan missade pallen

Det blev säsongens bästa placering för alpina stjärnan Anna Swenn Larsson under världscuptävlingen i slalom i Lienz, Österrike. Svenskan slutade fyra och var hundradelar ifrån en pallplats.


Anna Swenn Larsson har haft en tung start på säsongen och mycket tyder på att ryggproblem har ställt till det för svenskan.

Men under fredagens alpina världscuptävling syntes inte några sådana besvär.

Swenn Larsson låg på en tredjeplats efter det första slalomåket, 1,32 bakom ledande amerikanskan Mikaela Shiffrin, som också tog hem segern i överlägsen.

32-åringen gjorde ett bra andra åk men det räckte inte för att ta sig till en pallplats. Swenn Larsson slutade fyra, vilket är svenskans bästa resultat för säsongen.

Lena Dürr (Tyskland) blev tvåa och Michelle Gisin (Schweiz) slutade trea.

Pallmiss för Hector

Sara Hector var sjua efter det första åket, men lyckades inte hämta igen i det andra och slutade tolva.

Hector inledde säsongen med fyra fjärdeplatser, tre i paradgrenen storslalom och en i slalom. Under torsdagen kom säsongens första pallplats, då hon slutade trea i storslalomtävlingen.

Cornelia Öhlund placerade sig på 25:e plats efter första åket och blev första åkare ut i det andra. Den svenska 18-åringen slutade på en 19:e-plats.

Hämtades av helikopter

På herrsidan kraschade italienaren Christof Innerhofer under världscuptävlingen i super-G i Bormio, Italien.

Det var halvvägs nerför backen som 39-åringen kom fel i en sväng, tappade kontrollen och åkte rakt in i skyddsnätet.

Innerhofer var vid medvetande efter kraschen och kunde stå upp men var trots det tvungen att föras bort med hjälp av helikopter.

Tävlingen stoppades i nästan en halvtimme innan den kördes igång igen.

Marco Odermatt (Schweiz) tog hem segern, Raphael Haaser (Österrike) slutade tvåa och Aleksander Aamodt Kilde (Norge) blev trea.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!