Sebastian Söderberg. Arkivbild.
Sebastian Söderberg. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Söderberg i ledning: "Bara halvvägs"

Tvåa i Indien, tvåa i Japan. Nu jagar golfaren Sebastian Söderberg segern i kinesiska Shenzhen. Det har varit två bra dagar men vi är bara halvvägs, säger svensken som toppar Europatourtävlingens resultatlista.


Sebastian Söderberg har hittat flytet på golfbanan. Efter två raka topplaceringar är han i ledning på Europatourtävlingen i kinesiska Shenzhen.

Svensken gick allra senast runt på sju slag under par och toppar resultatlistan på –16, tre slag bättre än engelsmannen Paul Waring.

— Det är väldigt mycket som är bra; mycket fairways, bra slag mot greenerna och puttern fortsätter att vara het, säger han till Europatourens webbplats.

33-åringen från Eksjö gillar positionen han har spelat sig till, samtidigt vet han om att mycket kan hända under de två avslutande rundorna.

— Jag känner mig självsäker men pressen är större när man leder.

Söderberg hoppas att hans senaste tävlingar, då han blev tvåa i både Japan och Indien, kommer att hjälpa honom när det väl drar ihop sig på golfklubben Hidden Graces banor.

— Man måste jobba hårdare med var man lägger sin energi och vad man fokuserar på. Det kommer att vara ett mentalt krig i helgen och förhoppningsvis kan jag fortsätta spela bra, säger han.

Tävlingen i Kina är den fjärde och sista av Europatourens Asienturné och topp tre i en minirankning får spela majortävlingen PGA-mästerskapen i Kentucky, USA, 16–19 maj.

Söderberg leder rankningen men kan även ta sig till majorn via världsrankningen. Söderberg är just nu 98:a i världen och topp 100 får normalt sett en inbjudan till stortävlingen.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!