Lettiskt jubel sedan lagkaptenen Kaspars Daugavins avgjort mot Frankrike.
Lettiskt jubel sedan lagkaptenen Kaspars Daugavins avgjort mot Frankrike. - Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Friad Abols målskytt i Lettlands seger

Rögles lettiske stjärna Rodrigo Abols slapp avstängning för att ha slagit till en domare i ishockey-VM. I stället hjälpte han Lettland till andra raka segern, 3–2 över Frankrike. Men återigen kom segern först efter förlängning.


Rodrigo Abols slog till en linjedomare oavsiktligt i matchen mot Polen i lördags när han fått sin tröja dragen över huvudet i ett kurr. Abols slog i blindo efter motståndaren och träffade då linjemannen som gått emellan för att stoppa bråket.

— Jag hoppas att de ser att det inte var med mening, men man vet aldrig, sade han till TT efteråt när han kommenterade en eventuell avstängning.

Abols gjorde ett av målen när Lettland vann över Frankrike. Lagkaptenen Kaspars Daugavins avgjorde med en sekund kvar av förlängningen efter franskt slarv.

Lettland har fyra poäng efter två matcher i Sveriges grupp.

I den andra gruppen i storvann Finland över Storbritannien med 8–0. Finland, som blev nollat i premiären mot Tjeckien, hade en hattrickskytt i Oliver Kapanen och Mikael Granlund stod för fyra assist.

Kanada vann över Danmark med 5–1 och nytillskottet Johan Tavares, Torontostjärnan, stod för en assist i sin första VM-match.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!