Alexandre Pierre

Goalkeeper, Strasbourg
Ålder: 22 år
Längd: 190cm
Vikt: 83kg
Alexandre Pierre är en professionell fotbollsspelare född den 25 februari 2001 i Frankrike. Han spelar som målvakt för Strasbourg II i Championnat National 3. Trots att han är född i Frankrike spelar han för det haitiska landslaget.

Alexandre Pierre är en ung och lovande fotbollsspelare som har gjort sig ett namn som målvakt. Han har valt att representera Haiti på landslagsnivå, trots att han är född och uppvuxen i Frankrike. Det visar på hans starka koppling till sitt ursprung och hans vilja att representera sitt hemlands fotbollslag.

Pierre spelar för närvarande för Strasbourg II i Championnat National 3, vilket är den femte högsta divisionen i fransk fotboll. Det är en viktig plattform för unga spelare att utvecklas och visa upp sin talang inför större klubbar.

Som målvakt är Pierre ansvarig för att skydda sitt lagets mål och förhindra motståndarlaget från att göra mål. Det kräver snabbhet, reaktionsförmåga och god positionering. Pierre har visat prov på dessa egenskaper och har potential att bli en framstående målvakt i framtiden.

Genom att spela för både Strasbourg II och Haiti national team får Pierre möjlighet att utvecklas både på klubbnivå och internationellt. Det ger honom chansen att möta olika spelstilar och utmana sig själv på olika nivåer.

Alexandre Pierre är en spännande spelare att följa och det ska bli intressant att se hur hans karriär utvecklas både i klubblaget och på landslagsnivå. Med sin talang och dedikation har han potentialen att nå stora framgångar inom fotbollen.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Ligue 1

2022/23 - Strasbourg 0 0 0 0 0
2021/22 - Strasbourg 0 0 0 0 0
2020/21 - Strasbourg 0 0 0 0 0

National 3 - Group M

2022/23 - Strasbourg II 9 0 0 0 0

Coupe de France

2021/22 - Strasbourg 0 0 0 0 0