Dembo Sylla

Defender, Lorient
Ålder: 21 år
Längd: 175cm
Vikt: 72kg
Dembo Sylla (född 10 november 2002) är en professionell fotbollsspelare som spelar som högerback för Ligue 1-laget Lorient. Född i Frankrike spelar han även för Guineas landslag.

Dembo Sylla är en ung och lovande fotbollsspelare som har gjort sig ett namn i Ligue 1. Trots sin unga ålder har han redan etablerat sig som en pålitlig högerback för sitt lag, Lorient. Han är känd för sin snabbhet, teknik och förmåga att både försvara och attackera på planen.

Sylla föddes i Frankrike, men han har valt att representera Guineas landslag. Han har spelat för Guineas ungdomslag och gjorde sin debut för A-landslaget 2020. Hans beslut att spela för Guinea visar hans stolthet över sina rötter och hans önskan att representera sitt hemland på den internationella scenen.

Med sin talang och potential har Dembo Sylla en lovande framtid framför sig. Han har redan visat att han kan konkurrera på den högsta nivån i fransk fotboll och med fortsatt utveckling kan han bli en nyckelspelare både för sitt klubblag och landslaget.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik