Eurovision Song Contest 2024 är nu över.
Eurovision Song Contest 2024 är nu över. - Foto: Jessica Gow/TT och Skärmavbild/Instagram/@joostklein

Eurovision-artisten fick över 800 000 följare – på tre dagar

Eurovision Song Contest 2024 är över och en av årets artister lämnar tävlingen med över 800 000 fler följare på Instagram.


Eurovision Song Contest 2024 – som Schweiz och artisten Nemo, med bidraget "The Code", till slut vann – lär sannolikt gå till historien som ett av de mest händelserika. Tävlingen har kantats av avhopp, protester och kritik mot Israels medverkan. 

Nemo, som representerade Schweiz, vann Eurovision Song Contest 2024. Foto: Jessica Gow/TT

Dessutom fattade EBU ett historiskt beslut, bara dagen innan den stora finalen i lördags: Nederländerna diskvalificerades på grund av "en incident" som inträffat mellan landets representant i tävlingen, Joost Klein, och en kamerakvinna i produktionen. Händelsen polisanmäldes och det stod snart klart att artisten misstänks för olaga hot. 

Joost Klein. Foto: Jessica Gow/TT

Detta gjorde i sin tur till att det nederländska tv-bolaget Avrotros bestämde sig för att hoppa av poängutdelningen och att Eurovision-toppen Martin Österdahl fick dela ut den nederländska juryns poäng – till höga burop i Malmö Arena.

Därför blev Eurovision-chefen Martin Österdahl utbuad på finalen

Joost Klein har fått över 835 000 nya följare

Men att diskas ur Eurovision Song Contest tycks inte bara ha varit negativt för Joost Klein, som i finalen skulle ha framfört bidraget "Europapa". 

Sedan fredagen, då incidenten uppdagades, har nämligen Klein fått över 835 000 nya följare på Instagram, där han går under namnet @joostklein. Det innebär att artisten nu har över 1,4 miljoner följare på plattformen.

Här vägrar Joost Klein vara med på bild med Israels Eden Golan

Foto: Skärmavbild/Social Blade/@joostklein
Foto: Skärmavbild/Instagram/@joostklein

Marcus och Martinus om det norska sveket: "Besviken"

Joost Klein har lämnat Sverige 

Sedan diskvalificeringen har Joost Klein hållit låg profil, men efter finalen dök han upp på efterfesten och under söndagskvällen ska han ha lämnat Sverige via Danmark. Från Roskilde flygplats tog han nämligen ett privatplan till Lelystads flygplats, belägen öster om Amsterdam.

Diskade Joost Klein har lämnat Sverige

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!