Från Grand Electra i New York
1 av 5
Från Grand Electra i New York - Foto: Noah Fecks
Locala Verdes har en industriell inramning med en intim känsla
2 av 5
Locala Verdes har en industriell inramning med en intim känsla
Sake Shack, ett riktigt amerikanskt hak
3 av 5
Sake Shack, ett riktigt amerikanskt hak - Foto: Mathias Vestergaard 2011
Red Rooster i Harlem
4 av 5
Red Rooster i Harlem
Asiatiskt möter Lounge på Tao
5 av 5
Asiatiskt möter Lounge på Tao - Foto: Mathias Vestergaard 2011

Här är New Yorks topp 5 matställen

Här ska du ta din matpaus i New York efter shopping, skridskoåkning i Bryant Park och Maycy´s Thanksgiving Day Parade. Momondo listar New Yorks absolut bästa matställen nedan.


New Yorks topp 5 matställen

Nr 1: Grand Electrica, 5 Font St.

Nr 2: Locanda Verde, 377 Greenwich St. 

Nr 3: Shake Shack, 154 East 86th St.

Nr 4: Red Rooster, 310 Malcom X Boulevard

Nr 5: Tao, 42 W. 58th St.

Hitta din resa till New York här 

Nummer 1: Grand Electrica på 5 Font St.
Grand Electrica är en autentisk Mexikansk restaurang som ni finner centralt belägen i Brooklyns område “DUMBO”. Med en meny inspirerad av Mexikans streetfood kan ni se fram emot hemmagjorda tortillas och starka såser. Mexikanska artister ligger bakom den något udda och färgglada inredningen. Är ni på besök samtidigt som solen är framme har dem dessutom en fantastisk terass där man kan njuta av utsikten över Manhattans södra del samt Brooklyn Bridge.

Adress: 5 Font St. Tel: +1 718 852 2789, Station: High St. (A, C)

Nummer 2: Locanda Verde på 377 Greenwich St. 
Locanda Verde, ägd av filmlegenden Robert De Niro, är en av New Yorks bästa restauranger. Restaurangen är nästan alltid fullsatt och viben är verkligen New York. Atmosfären är lugnt och dekoren rå men hemtrevlig. Även om maten är helt fantastisk så håller sig priserna humana - åtminstone jämfört med Manhattans standards. Testa gärna “The superior chicken for two” och även om du skulle bli fullkomligt mätt på denna så kommer du inte kunna undvika deras choklad dessert. Restaurangen är öppen både för lunch och middag samt för brunch på helgerna. Oavsett när du vill äta så boka bord - det, eller var beredd att stå i kö.

Adress: 377 Greenwich St. Tel: +1 212 925 3797 Station: Franklin St. (1)

Nummer 3: Shake Shack, 154 East 86th St.
Få saker skriker ´USA!! USA!! USA!! mer än hamburgare, milkshakes och hot dogs, något som Shake Shacks verkligen har anammat. Kändiskocken Danny Meyer står här som hjärnan bakom restaurangen, en succé som gjort att de öppnat upp flera ställen under en väldigt kort tidsperiod. Den första Shake Shack öppnades från början i Madison Square Park, där du idag kan få köa i timmar (bokstavligen talat) för att komma över en hamburgare och lite pommes frites (och ja, de är så goda). Förslagsvis tittar du förbi Shake Shack på 86th Street, vilken är betydligt mindre stressig. Burgarna i sig är en utmärkt anledning att åka till Shake Shack, är du dock inte ute efter att släcka hungern är deras shakes en annan anledning.

Adress: 154 East 86th St. Tel: +1 646 237 50 35, Station: 86th St. (4,5,6)

Nummer 4: Red Rooster på 310 Malcom X Boulevard
För bara 10 år sedan var blotta tanken på att behöva boka bord flera veckor i förväg på en restaurang i Harlem otänkbar. Så är det inte idag, Red Rooster har inte bara motbevisat de låga förväntningarna - utan fullkomligt slagit bort dem. Maten har en känsla av soul i sig med en twist av Sverige, vilket resulterar i en fantastisk kombination. Red Rooster drivs av den svensk/etiopiska toppkocken Marcus Samuelsson och restaurangens dekor är lika ung och hipp som dess besökare.Testa gärna den innovativa versionen av “mac and chees” eller pommes frites friterade i tryffelolja, och du, boka gärna i förväg.

Adress: 310 Malcom X Boulevard, Tel: +1 212 792 9001, Station: 125th St. (2,3)

Nummer 5: Tao, 42 W. 58th St.
Tao är populärt av två anledningar: Den fullkomligt fantastiska asiatiska maten samt deras formidabla inredning. Tänk en häftig lounge-liknande atmosfär med en tungt insvepande asiatisk mystik. En flera meter hög Buddah inlindad i banderoller dekorerar lokalen, utan att för den sakens skull ens vara nära att röra taket. Tao serverar färsk sushi, kryddstarka vårullar, kyckling och fisk - här är det svårt att göra dåliga val när det kommer till menyn. Maten serveras med en hemmagjord stil, vilket här innebär att alla vid ditt bord delar på rätterna.

Adress: 42 W. 58th St. Tel: +1 212 888 2288, Station: 59th St./ Lexington (4,5,6)

Hitta din resa till New York här 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!