1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Shoppingguiden: Buenos Aires

Nyheter24:s resebloggare Viktoria Hatzenbühler är halvargentinare och bor just nu i den hippa storstaden Buenos Aires. Hon tipsar Resor om de bästa budget-, trend- och lyxbutikerna i den trendiga staden.


Här shoppar du:

Budget:

- Avenida Santa Fe

- Alto Palermo

- Complot

- Mirona

- Falabella

- Yagmour

Lyx:

- Ona Saez

- Las Pepas

- Rapsodia

- Prüne

Trendigt:

- A.Y Not Dead

- Agaratte Catalina

- Adorhada Guillermina

- Trosman

Boka om shoppingveckan i New York till veckans destination Buenos Aires. Här snackar vi unikt mode och trendigt till tusen. Dessutom är det överlag en billig storstad att shoppa i.

Budget

Avenida Santa Fe finns många butiker i den lägre prisklassen. Är man ute på en shoppingrunda rekommenderar jag att man promenerar hela avenyn - men det tar tid, så räkna med mer än en dag här. På Avenida Santa Fe ligger även det stora shoppingvaruhuset Alto Palermo där nedanstående butiker finns.

Complot  är en argentinsk klädkedja som har många butiker i Buenos Aires. Modet är ofta mycket print och mönster.

Det kanske låter trist att tipsa om Zara, men utbudet skiljer sig från det i Sverige och priserna är också betydligt lägre.

I butiken Mirona hittas snygga, bohemiska kläder blandat med trendiga plagg. De säljer även mycket smycken, ofta väldigt kitschiga och originella.

Falabella säljer massor av olika märken, och de har mängder av billiga plagg. Här kan man verkligen fynda.

Yagmour är en klädkedja som säljer ganska traditionella plagg. Är du ute efter basplagg och enkelt designade kläder är Yagmour perfekt.

Lyx

I Buenos Aires trängs budgetbutikerna med de lyxigare butikerna. De dyrare affärerna är utbredda över hela staden men ligger oftast i shoppingvaruhusen och på de klassiska shoppinggatorna.

Ona Saez är butiken med galet och extravagant mode och med mängder av färgglada plagg. Det är modernt, nytänkande och framför allt kul.

Modernt och ungt mode hittar man i butiken Las Pepas. Det är mycket överdelar som tröjor, cardigans och kavajer. Las Pepas säljer även riktigt snygga skor.

Rapsodia finns snygga och etnoinspirerade plagg. Det är mycket långklänningar och chiffong. Butikerna är väldigt fint inredda och inspirerande att shoppa i.

Prüne  har snygga väskor i mängder av olika stilar. Väskorna är överlag gjorda i skinn men de säljer även lite billigare väskor i syntetskinn för den som inte vill spendera för mycket pengar.

Trendigt

Buenos Aires kryllar av kreativa designers, att studera textil och mode är väldigt populärt. Många talangfulla designers har lyckats bra och startat sina egna märken som du hittar i butikerna. Palermo är den trendiga stadsdelen i Buenos Aires. Att gå en promenad och shoppa i denna stadsdel ger dig inspiration till tusen.

Ett märke som gör snygga plagg och som ofta följer de aktuella trenderna är A.Y Not Dead. Kläderna sticker ut i mängden med mycket grafiska print och tryckta budskap, precis vad Buenos Aires-fashionistorna älskar. A.Y Not Dead har tagit sig ut på den internationella marknaden och börjat bli känt världen över.

Agaratte Catalina är en rolig klädkedja med mycket oversize-linnen och t-shirtar - ofta med tryck. Plaggen har mycket mönster och annorlunda detaljer. Butikerna tilltalar ofta den som gillar lite galet och annorlunda mode.

Adorhada Guillermina säljer romantiska och traditionella plagg blandat med extravagant design. Trendigt, nytänkande och även denna butik är en favorit hos fashionistorna här.

Trosman – Grundaren Jessica Trosman, har börjat göra sig ett namn på den internationella marknaden. Med sina futuristiska kollektioner fortsätter hon ha sin bas i Buenos Aires - staden som ger henne oändlig inspiration. Trosman har bland annat visats upp på New York Fashion week.

A.Y Not Dead:

Alto Palermo och Av Santa Fee:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

23 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

18 Jan 2012, 14:09
Rihanna - hetare än någonsin. Se stjärnans privata bikinibilder.

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

11 Nov 2011, 13:48
Här är biofilmerna som setts mest under veckan som gått på svenska biografer.

Vilken är världens bästa plats?

28 Okt 2011, 07:39
Nu har du en unik möjlighet att tävla på dayviews.com. Vilken tycker du är din favoritplats runt om i världen? Ta ett foto på platsen och var med och tävla.

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

8 Aug 2011, 14:00
Förra veckan var Christina Aguilera det utvalda offret. Nu är det Kate Middletons tur att hånas av Kelly Osbourne.

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

5 Aug 2011, 07:35
Glittrande glamour, strandmys, gummibåtar, partyn och svalkande bad i Saint Tropez. Det är några saker som den blonda pinglan Victoria Silvstedt har roat sig med i sommar. Hon syns ständigt med sin pojkvän Maurice.