1 av 2
2 av 2

Julmarknader och lyxshopping i Wien

Veckans destination Wien är känd för sina många marknader - och visst, det kryllar det av dem. Men missa inte lyxshoppingen, varuhusen och de stora shoppingstråken i Österrikes huvudstad.


Shopping i Wien:

- Det stora varuhuset Steffl har mer än 50 butiker.

- Kärntner Strasse och Kohlmarkt är shoppinggatorna med lyxbutiker.

- Kedjor och billigare shopping finns på Mariahilfer Strasse och på sidogatorna i området finns roliga och annorlunda butiker.

- Klassiska Helmut Lang får man inte missa.

- Turek är trendkedjan med lokala designers och internationella märken.

- Marknader och loppmarknader finns överallt, besök exempelvis Naschmark och Flohmarkt.

- Julmarknaderna som rekomenderas är den stora på Rådhusplatsen, Schönbrunn Palace och Spittelberg.

Kärntner Strasse är den långa lyxiga shoppinggatan i Wien. Här finns alla typer av internationella märken och butiker. På samma gata ligger också det stora varuhuset Steffl som på sina nio våningar och cirka 50 butiker erbjuder shopping för alla smaker.

För ännu mer lyx ska man bege sig till Kohlmarkt som är en känd gata full med extravaganta juvelerarbutiker, Chanel- och Louis Vittonbutiker.

Vill man shoppa billigare är Mariahilfer Strasse gatan med de stora kedjorna. På sidogatorna häromkring, bland annat Neubaugasse hittar man roliga små butiker med annorlunda kläder, skor och accessoarer.

Designern Helmut Lang kommer från Wien och i staden ligger hans första butik. Det är ett klassiskt utbud med mycket basplagg och enfärgade kläder för både killar och tjejer. Värt ett besök för den som har mode som hobby.

Turek är en känd butikskedja i Wien. De anses vara bland de trendigaste och har både internationella märken som lokala designers.

Det kryllar av marknader i Wien. Den största heter Naschmark och är en matmarknad på vardagar men förvandlas till en stor loppmarknad på lördagen.

Vid slutet av Naschmark ligger loppmarknaden Flohmarkt. Denna stora loppis pågår varje lördag och lockar alltid mycket folk som gillar prylar och kläder.

Under julen pågår julmarknader överallt - den största, mest kända och välbesökta marknaden ligger på Rådhusplatsen och lockar mängder av turister runt jul. Men besök även de andra mysiga marknaderna som Schönbrunn Palace och Spittelberg.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

23 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

18 Jan 2012, 14:09
Rihanna - hetare än någonsin. Se stjärnans privata bikinibilder.

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

11 Nov 2011, 13:48
Här är biofilmerna som setts mest under veckan som gått på svenska biografer.

Vilken är världens bästa plats?

28 Okt 2011, 07:39
Nu har du en unik möjlighet att tävla på dayviews.com. Vilken tycker du är din favoritplats runt om i världen? Ta ett foto på platsen och var med och tävla.

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

8 Aug 2011, 14:00
Förra veckan var Christina Aguilera det utvalda offret. Nu är det Kate Middletons tur att hånas av Kelly Osbourne.

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

5 Aug 2011, 07:35
Glittrande glamour, strandmys, gummibåtar, partyn och svalkande bad i Saint Tropez. Det är några saker som den blonda pinglan Victoria Silvstedt har roat sig med i sommar. Hon syns ständigt med sin pojkvän Maurice.