Jermaine Defoe ska göra vad han kan för att stoppa Champions League-veteranerna.
1 av 5
Jermaine Defoe ska göra vad han kan för att stoppa Champions League-veteranerna. - Foto: Ermindo Armino/AP/SCANPIX
Gareth Bale har varit omutligt bra den rådande säsongen.
2 av 5
Gareth Bale har varit omutligt bra den rådande säsongen. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic kan bli tungan på vågen när Milan möter Tottenham i norra London.
3 av 5
Zlatan Ibrahimovic kan bli tungan på vågen när Milan möter Tottenham i norra London. - Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX
Detsamma gäller en viss Zlatan "Ibra" Ibrahimovic.
4 av 5
Detsamma gäller en viss Zlatan "Ibra" Ibrahimovic. - Foto: BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX
Mer magi från svenske nationalklenoden.
5 av 5
Mer magi från svenske nationalklenoden. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Bereden väg för herren: Zlatan äntrar Londons gator

Zlatan Ibrahimovic bär ett helt lags ansvar på sina axlar och den 23 februari får han återigen chansen att knäppa kritikerna på de brittiska öarna på näsan. Se "Ibra" spela på norra Londons nu mest klassiska arena.


Förutsättningarna:

Som vanligt när det gäller slutspel i Champions League spelas det två matcher lagen emellan. En hemma och en på bortaplan.

För Milans del blev kanske tuffast möjliga lottning. Tottenham har under säsongen gått från klarhet till klarhet och därpå även sett utvecklingen av Gareth Bale, en walesisk vänsterback som tagit fotbollsvärlden med storm.

De två drabbningarna avgörs efter först och främst resultat. Skulle det dock vara oavgjort efter två matcher är de flest bortamål som räknas. Något som för Milans del gör just 23 februari till ett oerhört viktigt datum.

Mål på White Hart Lane och det finns stor chans att italienska serieledarna kravlar sig vidare till kvartsfinal.

LONDON. Det är högst otroligt att Zlatan Ibrahimovic kommer lämna Heatrow på en åsna och mottagas av Londonborna med jubel eller religiös eufori. Men när Tottenham tar emot AC Milan på White Hart Lane är det många i Italien som på fullaste allvar ser supersvensken som en Messias i en övermänsklig kropp, som bara råkar vara dödlig.

Förutsättningarna inför den andra drabbningen mellan Champions League-debutanterna Tottenham och Champions League-veteranerna Milan står skrivet i stjärnorna. Tisdagen den 15 februari spelas den första matchen och den avgörs på San Siro i vackra Milano.

Men det andra mötet. Det förmodade megaslaget, sker i slutet av månaden. Närmare bestämt den 23 februari.

Då kommer Londons gator att intagas av frenetiska och på gränsen till fanatiska supportrar till "i Rossoneri". Samtidigt kommer samma gator att kantas av framgångstörstande fans till det klassiska laget från norra delen av Englands huvudstad. En stadsdel som har mer än fotboll att erbjuda.

Dock kan man skita i allt sådant den dagen då matchen spelas.

Dumpa patriotismen

När man väl befinner sig i området runt Tottenhams hemmaarena rekommenderas det starkt att lägga undan sin känsla av patriotism och dumpa Zlatansångerna redan vid Soho-district och helt enkelt smälta in i omgivningen. Det är nämligen så att pubarna runt omkring White Hart Lane i stor utsträckning endast serverar de sina.

Men skulle man ha svårt att svika den rödsvarta tröjan gäller det snarare att söka upp ett ölhak närmare stadskärnan för att dels undslippa anspänningar mellan supportergrupper, men också för att barerna i centrum i större grad håller högre klass.

Han måste bevisa sin storhet

Självfallet finns det mängder av sidattraktioner i en av Europas största städer. Men för de som kommit över en biljett till den vita delen av norra londons största match på många år är det svårt att inte endast fokusera på matchen i sig. Att se den 1,91 centimeter långe skåningen återigen ställa sig på scen, redo att leverera ytterligare ett magiskt ögonblick bör vara underhållning nog.

Dock står det klart att det "Ibra" under lång tid varit kritiserad för att han just inte levererat när det gäller. Att han gömt sig bakom trycket och misslyckats visa upp sin fantastiska förmåga. Inte någon annanstans har just den kritiken florerat så intensivt än på de brittiska öarna.

"Om Ibrahimovic ska slå sig in bland de riktigt stora måste han göra något väldigt speciellt i Champions League", skrev bland annat Sid Lowe, The Guardians utmärkte krönikör om svenskens mindre smickrande resultat i den finaste av klubbturneringar.

Har ni lyckats komma över biljetter är det bara att gratulera. Ni som står utan är ändå inte lottlösa. London kommer befinna sig i smärre uppehållstillstånd runt 19,45 lokal tid den 23 februari. Det är med största sannolikhet bara ställa sig på en bar invid High Road och njuta av spektaklet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

23 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

18 Jan 2012, 14:09
Rihanna - hetare än någonsin. Se stjärnans privata bikinibilder.

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

11 Nov 2011, 13:48
Här är biofilmerna som setts mest under veckan som gått på svenska biografer.

Vilken är världens bästa plats?

28 Okt 2011, 07:39
Nu har du en unik möjlighet att tävla på dayviews.com. Vilken tycker du är din favoritplats runt om i världen? Ta ett foto på platsen och var med och tävla.

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

8 Aug 2011, 14:00
Förra veckan var Christina Aguilera det utvalda offret. Nu är det Kate Middletons tur att hånas av Kelly Osbourne.

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

5 Aug 2011, 07:35
Glittrande glamour, strandmys, gummibåtar, partyn och svalkande bad i Saint Tropez. Det är några saker som den blonda pinglan Victoria Silvstedt har roat sig med i sommar. Hon syns ständigt med sin pojkvän Maurice.