Nyheter24

ons 16 april 2014

TIPSA OSS!
4 bilder
 
 • Budget, Bar, Blogg, Intervju, Foki, Flytta utomlands, Shopping, Lyx, Bangkok, Thailand

  Foki njuter av utsikten

  Foto: Ricky
 • Blogg, Thailand, Budget, Flytta utomlands, Lyx, Shopping, Intervju, Bangkok, Bar, Foki

  Nyinflyttade!

  Foto: Ricky
 • Budget, Bangkok, Foki, Blogg, Intervju, Lyx, Bar, Shopping, Thailand, Flytta utomlands

  Fina Foki

  Foto: Ricky
 • Intervju, Bar, Shopping, Thailand, Budget, Foki, Blogg, Flytta utomlands, Lyx, Bangkok

  Här bor Foki och Ricky

Foki flyr Sverige

Anchisa "Foki" Soirak om flytten till Thailand, om den "rymliga" lägenheten på våning 36, egna klädkollektionen och om Bangkok som resmål.

Anchisa Soirak, 19, är mer känd som Foki, den unga tjejen vars blogg är fylld av vackra bilder på henne och killen Ricky, roliga japanska saker och söta djur.

Foki är redan en framgångsrik entreprenör och kan snart även titulera sig kläddesigner. Hon älskar musik, resor, Japan, mode, mat, filmer och tevespel och nyligen har hon gjort drömmen om att få bosätta sig i Thailand till verklighet.

Berätta Foki, varför just Bangkok?

- För att jag är född och uppvuxen i Thailand. Det är mitt hemland och jag har alltid älskat det. Jag trivs bäst när jag befinner mig här. Bangkok är en av mina favoritstäder här i världen så det är därför som jag och min pojkvän valde att flytta hit.

Och hur känner din kille inför det?

Ricky har varit här ett par gånger förut, både före och efter vi blev tillsammans, och han är av samma åsikt som mig. Så därför passar Bangkok perfekt för oss båda.

Hur länge har du väntat på att få göra den här drömmen till verklighet och hur känns det nu när det faktiskt händer?

- Det har gått runt fyra år sedan vi bestämde oss för att flytta hit. Tidsplanen har bytt skepnad flera gånger, men målet har alltid varit detsamma, nämligen att vi ska bosätta oss i Bangkok.

– Nu när vi äntligen är här så känns det nästan overkligt, ungefär som en dröm. Men nu börjar vi faktiskt inse att drömmen är verklighet.

Berätta om er lägenhet.

- Vår lägenhet känns mer som ett palats än en lägenhet. Det är en stor och rymlig lägenhet på 128 kvadratmeter, som ligger på 36:e våningen i det nybyggda lägenhetskomplexet Millennium Residence. Vi har ett stort teverum, kök med panoramautsikt över stadsdelen Sukhumvit, kontor, sovrum, gästrum, tre badrum, förråd, balkong, tvättstuga och så vidare.

– Dessutom har vi tillgång till en stor swimmingpool, ett gym och en tennisbana som ligger alldeles utanför byggnaden. Vi är helt förälskade i vår lägenhet, ingen av oss trodde att vi skulle kunna få tag på en så underbar bostad.

Vad ska du göra där nere?

- Just nu njuter vi bara av livet och det är nog det enda vi kommer att göra den närmaste tiden. Vi har dessutom en hel del arbete framför oss med att inreda och snygga till vår lägenhet.

– Inom en snar framtid kommer jag att starta upp mitt eget företag. Det kommer att handla om kläder som jag designar själv och jag kommer att sälja kläderna här i Thailand och även internationellt via min webbutik. Sverige kommer också att kunna handla av mig.

Förutom familj och vänner, vad kommer du att sakna mest med Sverige?

- Maten! Det finns så oerhört mycket mat och godsaker i Sverige som inte finns här. Några exempel är inlagd sill, västerbottensost, pepparkakor, hjortronsylt, lösgodis, och chips med dill och gräslök. Det finns egentligen hur mycket som helst att räkna upp.

Och vad är det absolut bästa med att bo i Thailand?

- Svår fråga, men om jag måste välja en enda sak så är det nog det härliga klimatet. Jag vet att det kan ses som ett "tråkigt och uppenbart svar", men för mig och Ricky som avskyr snö och kyla så är det guld värt att kunna bo i ett land som har "evig sommar".

– Här finns det dock någonting som kallas för regnperiod, men det är ändå 25-30 grader varmt även under den perioden.

Vad är viktigt att tänka på när man flyttar utomlands?

- Det finns mycket som är viktigt att tänka på. Några av de viktigaste sakerna är att man har en budget, en planering och ett gott tålamod.

– Man bör sjävklart försäkra sig om att man flyttar till ett land som man vet att man kommer att trivas i. Man bör ha spenderat åtminstone några månader i det landet innan man flyttar dit.

Hur går man till väga om man har funderingar på att flytta till ett annat land, vad är liksom första steget?

- Första steget är att fråga sig själv varför man vill flytta utomlands. Kommer livet att bli roligare/bättre av att flytta utomlands? Har jag råd? Vad ska jag göra där?

– Sedan lägger man upp en noggrann planering och en rimlig tidsplan, och därefter så påbörjar man strävandet.

Hur fungerar det med språket? Kan du thailändska? Och Ricky, din kille, hur går det för honom?

– Thailändska är mitt egentliga modersmål så jag kan faktiskt tala språket flytande. Folk här nere kan dock höra att jag har en viss brytning eftersom att jag har bott i Sverige de senaste nio åren, men det är inget problem för mig. Jag har en aning svårt för thailändsk skrift, men mina kunskaper blir bättre och bättre för varje dag som går.

– Ricky har goda kunskaper i engelska, och man klarar sig ganska bra med det här nere. Men han ska ändå börja på en thailändsk språkkurs inom kort.

Grymmaste baren/nattklubben?

- Bed Supper Club eller någon av klubbarna på R.C.A (Royal City Avenue). Bästa livemusiken i hela staden, thailändsk pop/rockmusik och massor av unga människor.

Var hittar man bästa shoppingen?

- Bästa shoppingen för hög budget - äkta märkesvaror och lyxprodukter - finns i galleriorna Siam Paragon, Emporium Central World och Siam Discovery.

– Bästa shoppingen för låg budget - piratkopior och "billigare varor" - finns på MBK, nattmarknader och mindre shoppinggallerior.

Vad gör ni helst en ledig kväll i Bangkok?

- Det finns enormt mycket att göra här. Ett exempel på en lyckad kväll är att börja med en härlig middag på någon mysig restaurang längs Chao Phraya-floden. Sedan tar man en taxi in till Siam Square och promenerar runt i folkvimlet tills butikerna stänger.

– Efter det kan man åka upp till översta våningen på Siam Paragon och spela bowling eller se en bra biofilm. Senare runt midnatt avslutar man kvällen med ett besök på ett spa eller varför inte en kvällspromenad genom China Town eller en av Bangkoks mysiga stadsparker.

Finns det något väldigt annorlunda att göra i Bangkok, någon form av underhållning som vi inte har här i Sverige?

- Bo i en skyskrapa, eller äta i en restaurang som ligger på toppen av en skyskrapa, haha. Men alltså, det finns en hel del saker här som man inte kan göra i Sverige.

– Man kan gå runt i korta kläder året runt och man kan bada utomhus hela året. Man kan flyga billigt till Kina, Japan, Sydkorea och Filipinerna på mindre än ett par timmar. Sedan är ju den stora kulturskillnaden väldigt annorlunda, vilket kan kännas roligt och underhållande.

Vilken är den största skillnaden mellan svenska och thailändska människor?

- Jag gillar svenskar och thailändare lika mycket, men det finns ändå ett par skillnader mellan dem. En är att thailändska människor, även jag, har blivit uppfostrade till att artighet, vänlighet och respekt alltid kommer som nummer ett.

– En annan stor skillnad är att thailändska människor anser att det är fint att vara rik. I Sverige är det mer åt andra hållet. Där blir man nästan utskälld om man har gott om pengar. Min personliga åsikt om den saken är att det inte spelar någon roll om man rik eller fattig. Vi är alla människor av samma värde.

Ditt bästa budgettips för en fattiglapp i Bangkok?

– Bo på något billigt vandrarhem, vid Khao San Road, shoppa billigt på MBK och Pratunam. Ät billig supergod mat från gatukök, thai street food. Ni kommer ändå att få en minnesvärd upplevelse av staden.

Och det lyxigaste man kan göra enligt dig?

- Bo på hotellet Banyan Tree och ät middag i deras öppna takrestaurang på 61:a våningen, där en middag för två kostar 14 000 baht. Shoppa enbart i lyxbutikerna på Siam Paragon. Åk aldrig taxi, hyr i stället en egen chaufför med limousin under hela vistelsen. Listan kan göras lång.

När rekommenderar du att man besöker Bangkok? Vilken tid på året och varför?

- I december eller januari, mitt under jul- och nyårsfirandet. Trots att Thailand inte är ett kristet land så är julfirandet enormt. De centrala delarna av staden gnistrar och glimmar av tusentals julbelysningar, och julstämningen är på topp.

– Nyårshelgen är full av festligheter och massor av fyrverkerier. Dessutom är klimatet behagligast under dessa månader. Inte för varmt och inte kallt heller.

Vad är det knäppaste du råkat ut för i Bangkok?

- Taxichaufförer som försöker lura en att betala för mycket. De gör det hela tiden, och det känns ganska knäppt. Men när man säger till dem att sluta luras så löser det sig, eller så vägrar de att köra men då tar man en annan taxi.

Foki visar nya, fina lägenheten

Bangkok, Bar, Blogg, Budget, Flytta utomlands, Foki, Intervju, Lyx, Shopping, Thailand


KOMMENTARER

4 bilder
 
 • Tele2 arena, Stockholm, Fotboll, Stockholmsderby, Kampanj, AIK, Derby, Derbyfest, Djurgarden, Allsvenskan, Thomas Edselius

  Thomas Edselius stödjer "Derbyfest – ja, tack!".

 • Stockholmsderby, Stockholm, Allsvenskan, Fotboll, Derby, AIK, Kampanj, Thomas Edselius, Djurgarden, Tele2 arena, Derbyfest

  Häng med du också – och dela den här bilden i sociala medier.

 • Allsvenskan, Fotboll, Stockholmsderby, Stockholm, Derbyfest, Djurgarden, Kampanj, Thomas Edselius, Tele2 arena, Derby, AIK

  Thomas Edselius, vd för AIK Fotboll AB.

 • Allsvenskan, Derby, Kampanj, Stockholm, AIK, Fotboll, Derbyfest, Stockholmsderby, Tele2 arena, Djurgarden, Thomas Edselius

  Edselius var en av alla som samlades vid Stockholms Stadion för att hedra den avlidne supportern.

0

AIK:s vd inför derbyt: "Det är helt fel att hata"1 bild
 
 • Debatt, Sara Strömvall, Feministiskt initiativ

  Sara Strömvall, feminist

96

Sara Strömvall: "Därför kommer jag rösta på Feministiskt initiativ"

"Det finns bara ett parti som i grunden står för allas lika värde. Det finns bara ett parti som kan lyfta Sverige till det land jag vill vara stolt över", skriver Sara Strömvall.

5 bilder
 
 • naturbilder, Youtube

  Den förväntade dödliga leken fick ett lyckligt slut.

 • naturbilder, Youtube

  Lejonhonan ses först bära runt på den döda babianmamman.

 • naturbilder, Youtube

  Då har lejonet inte ännu upptäckt den ensamma babianungen.

 • naturbilder, Youtube

  Men så fort de ställs öga mot öga med varandra uppstår – lek!

 • Youtube, naturbilder

  Lejonhonan stoppar babianungen i sin käft men äter aldrig upp den. I stället leker de bara.

0

Här skonas babianungen – av ett blodtörstigt lejon

Det finns naturbilder. Och så finns det fantastiska naturbilder. Klippet där en lejonhona skonar en liten, liten babianunge tillhör definitivt den sistnämnda kategorin.
 • Det finns naturbilder. Och så finns det fantastiska naturbilder. Klippet där en lejonhona skonar en liten, liten babianunge tillhör definitivt den sistnämnda kategorin.

 • Regeringen, Namninsamling, Värnplikten, Omröstning, Folkomröstning, Försvarsmakten

  Rickard Jakobson vill återinföra värnplikten.

 • Försvarsmakten, Omröstning, Värnplikten, Namninsamling, Regeringen, Folkomröstning

  21-årige Rickard tycker att regeringen gjorde fel som beslutade att ta bort värnplikten utan folkomröstning.

 • Namninsamling, Värnplikten, Omröstning, Folkomröstning, Regeringen, Försvarsmakten

  Hittills har omkring 500 personer skrivit på listan.

209

Rickard har startat namninsamling för att återinföra värnplikten

Färre ungdomsrelaterade brott, bättre disciplin bland Sveriges unga och ett gemensamt kollektivt ansvar för rikets säkerhet. Det är några av anledningarna till att 21-årige Rickard startat en namninsamling för att återinföra värnplikten.

2 bilder
 
 • Sverige, Tyskland, naken, Munchen, Naturist

  När du reser till München från och med nu är det inget konstigt om du skulle stöta på denna man i en park nånstans.

 • Naturist, Tyskland, Munchen, naken, Sverige

  Inge Gullander är ordförande i Sveriges naturistförbund och tycker det är synd att Sverige inte kommit lika långt som Tyskland i synen på nakenhet.

12

Äntligen! Nu kan du turista naken i München

Lokala myndigheter har utnämnt sex offentliga parker dit stadens invånare och turister nu är välkomna att klä av sig allt de har – utan att riskeras att gripas av polis. Men svenska naturister har inte samma tur:
– Nakna smutskastas, säger Inge Gullander, ordförande för Sveriges naturistförbund.

4 bilder
 
 • hat, Rivalitet, Derby, Allsvenskan, Derbyfest, Tele2 arena, AIK, Stockholm, Johan Segui, Stockholmsderby, Djurgarden

  Johan Segui går med i Nyheter24:s kampanj.

 • Allsvenskan, Derby, hat, Stockholm, Rivalitet, AIK, Djurgarden, Derbyfest, Tele2 arena, Johan Segui, Stockholmsderby

  Häng med du också – och dela den här bilden i sociala medier.

 • Derbyfest, Johan Segui, hat, Rivalitet, Djurgarden, Stockholmsderby, Derby, Stockholm, Allsvenskan, AIK, Tele2 arena

  Han marscherade tillsammans med AIK-supportrar till det senaste derbyt på Tele2 Arena.

 • Derbyfest, Allsvenskan, Tele2 arena, Stockholm, Rivalitet, Stockholmsderby, Djurgarden, Derby, Johan Segui, hat, AIK

  Djurgården och AIK möts på Tele2 Arena 16 april.

0

AIK:s ordförande om läktarklimatet: "Hat är en enklare känsla"

Johan Segui, AIK Fotbolls ordförande, tror att hatet på läktarna är en generationsfråga.
– Ju yngre man är desto viktigare är hatet, tror man, säger han till Nyheter24.


 • Anmälan, Polis, Ändrade uppgifter, Örebro, Valdtakt, Springare

  Parken där våldtäkten skulle ha ägt rum.

5

Efter våldtäktsanmälan: Polisen har beslutat att skriva av ärendet

Utredningen om den överfallsvåldtäkt som anmäldes i Örebro natten till lördag kommer att avslutas.
– Det som händer nu är att vi skriver av ärendet, säger Peter Springare från Örebropolisen till Nyheter24.


4 bilder
 
 • Tele2 arena, Panajotis Dimitriadis, Allsvenskan, Djurgarden, AIK, Derby, Fotboll, Derbyfest, Stockholm, Stockholmsderby

  Panajotis Dimitriadis stödjer "Derbyfest – ja, tack!" inför sitt första derby.

 • Djurgarden, Panajotis Dimitriadis, Stockholmsderby, Derby, Stockholm, Tele2 arena, Allsvenskan, AIK, Derbyfest, Fotboll

  Häng med du också – och dela den här bilden i sociala medier.

 • Tele2 arena, Derbyfest, Stockholmsderby, Fotboll, Stockholm, Panajotis Dimitriadis, Derby, AIK, Djurgarden, Allsvenskan

  Dimitriadis har AIK som moderklubb.

 • Derby, Djurgarden, Tele2 arena, AIK, Fotboll, Stockholm, Stockholmsderby, Derbyfest, Allsvenskan, Panajotis Dimitriadis

  Förra säsongen spelade han för Brommapojkarna.

0

AIK:s nyförvärv om rivaliteten: "Viktigt att det inte går överstyr"


4 bilder
 
 • Roligt, Porr, Video, Internet

  Oh. My. God?

 • Video, Internet, Roligt, Porr

  "Det ser ut som att jag helst bara vill kräkas", säger hon vid ett tillfälle.

 • Video, Roligt, Internet, Porr

  Men det bjuds också på skratt.

 • Video, Roligt, Porr, Internet

  "Är det detta som min pojkvän får se när vi har sex?"

3

Här får porrskådisen se sig själv agera – för första gången


1 bild
 
0

Filmtipset recenserar: "Det går inte att lista ut vem mördaren är"

Jag har gett en trea till Non-Stop för jag kunde inte lista ut vem mördaren var och i slutet bet jag lite på naglarna. Om jag vore helt humorbefriad skulle jag kunna såga den, men nu var det så att jag inte listade ut vem mördaren var och i slutet bet jag lite på naglarna.

 • Anfield Road, Justice for the 96, Liverpool FC, Minnesceremoni, 25 år, The Sun, Hillsborough, Don't buy the sun

  Minnesplatsen utanför Anfield.

 • Anfield Road, Minnesceremoni, Don't buy the sun, Justice for the 96, Liverpool FC, 25 år, The Sun, Hillsborough

  Det var i matchen mellan Liverpool och Nottingham Forest som katastrofen inträffade.

 • 25 år, The Sun, Justice for the 96, Don't buy the sun, Hillsborough, Anfield Road, Liverpool FC, Minnesceremoni

  Totalt dog 96 personer.

 • Minnesceremoni, Anfield Road, The Sun, Don't buy the sun, Justice for the 96, Liverpool FC, 25 år, Hillsborough

  Händelsen kom att ändra engelsk fotboll.

 • Justice for the 96, Hillsborough, The Sun, 25 år, Anfield Road, Minnesceremoni, Don't buy the sun, Liverpool FC

  Någon dag efter katastrofen utanför Hillsborough.

 • The Sun, Liverpool FC, Hillsborough, Anfield Road, Minnesceremoni, 25 år, Justice for the 96, Don't buy the sun

  Sedan dess har Liverpool kämpat för rättvisa.

 • The Sun, 25 år, Justice for the 96, Anfield Road, Don't buy the sun, Minnesceremoni, Hillsborough, Liverpool FC

  Supportrarna anklagades för att ha orsakat olyckan – vilket förenade staden Liverpool.

 • Justice for the 96, Hillsborough, 25 år, Minnesceremoni, The Sun, Liverpool FC, Don't buy the sun, Anfield Road

  Liverpool-profilerna Steven Gerrard och Jamie Carragher under minnesceremonin för fem år sedan.

 • Minnesceremoni, The Sun, Justice for the 96, 25 år, Don't buy the sun, Anfield Road, Hillsborough, Liverpool FC

  Tidningen The Sun bojkottas i Liverpool sedan tidningen anklagat supportrarna för diverse hemskheter när olyckan inträffade.

 • Anfield Road, Minnesceremoni, The Sun, 25 år, Justice for the 96, Liverpool FC, Hillsborough, Don't buy the sun

  Anne Williams kämpade fram till sin död ifjol för rättvisa åt sin son och offren. Här är hon på plats under sin sista minnesceremoni förra året.

 • Hillsborough, 25 år, The Sun, Anfield Road, Justice for the 96, Minnesceremoni, Don't buy the sun, Liverpool FC

  En supporter utanför Anfield.

 • Liverpool FC, Anfield Road, 25 år, Justice for the 96, The Sun, Minnesceremoni, Don't buy the sun, Hillsborough

  Don't buy "The Scum".

 • Justice for the 96, Hillsborough, The Sun, Don't buy the sun, Minnesceremoni, Liverpool FC, Anfield Road, 25 år

  Under FA-cupsemifinalen mellan Arsenal och Wigan förra helgen lämnades 96 platser tomma tillsammans med Liverpool-halsdukar.

 • Hillsborough, Liverpool FC, The Sun, Minnesceremoni, Don't buy the sun, Anfield Road, 25 år, Justice for the 96

  Anfield Road innan Liverpool mot Manchester City förra helgen.

 • 25 år, The Sun, Anfield Road, Don't buy the sun, Minnesceremoni, Liverpool FC, Hillsborough, Justice for the 96

  Under samma match.

 • Don't buy the sun, Hillsborough, The Sun, Liverpool FC, 25 år, Minnesceremoni, Anfield Road, Justice for the 96

  Utanför Anfield hängde man upp halsdukar och tröjor från många olika lag.

 • The Sun, 25 år, Liverpool FC, Minnesceremoni, Don't buy the sun, Justice for the 96, Hillsborough, Anfield Road

  Här höll Reading-fans upp Liverpool-halsdukar under förra helgen.

 • The Sun, Liverpool FC, Anfield Road, 25 år, Don't buy the sun, Hillsborough, Minnesceremoni, Justice for the 96

  Liverpools förre tränare Rafa Benitez har engagerat sig för kampen för rättvisa.

 • Don't buy the sun, The Sun, Hillsborough, Minnesceremoni, Liverpool FC, Justice for the 96, Anfield Road, 25 år

  Manchester United-legendaren Bobby Charlton med 96 rosor.

 • Liverpool FC, Justice for the 96, Don't buy the sun, Hillsborough, Anfield Road, 25 år, The Sun, Minnesceremoni

  Ett Everton-fan uppmanar folk att inte köpa The Sun.

 • Hillsborough, Anfield Road, Justice for the 96, 25 år, Don't buy the sun, Liverpool FC, Minnesceremoni, The Sun

  Många tårar har fällts genom åren.

 • Don't buy the sun, The Sun, 25 år, Anfield Road, Hillsborough, Minnesceremoni, Liverpool FC, Justice for the 96

  Det här är från minnesceremoni för fem år sedan.

 • Justice for the 96, Anfield Road, Hillsborough, The Sun, Liverpool FC, 25 år, Don't buy the sun, Minnesceremoni

  Liverpools supportrar tackade Evertons dito för deras stöd med texten "THANKS" under vårmatchen 2013.

 • Liverpool FC, Anfield Road, 25 år, Minnesceremoni, Hillsborough, The Sun, Don't buy the sun, Justice for the 96

  Goodison Park hedrar också offren.

 • Hillsborough, Minnesceremoni, Justice for the 96, Liverpool FC, Don't buy the sun, Anfield Road, 25 år, The Sun

  "Justice for the 96".

41

25 år, 25 gripande bilder – Justice for the 96

På dagen för 25 år sedan skulle Liverpool möta Nottingham Forest i semifinal i FA-cupen. Det slutade med att 96 Liverpool-supportrar dog i en tragisk olycka och klämdes ihjäl.