Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Så var det amerikanska presidentvalet över, bara ”strulstaten” Florida är inte färdigräknad och Barack Obama vann som väntat trots att Mitt Romney enligt ihärdig rykten bar dubbel uppsättning av magiska underkläder under valdagen.

Naturligtvis skall man gratulera vinnaren och så får väl även jag göra. Grattis Barack Obama. Grattis till valsegern. Grattis till att norrmännen med största sannolikhet kommer att ge dig, Barack Obama, Nobels fredspris även 2013. ”The best is yet to come” typ. Vem vet, kanske kommer även Riksbanken att ge dig, Barack Obama, Nobels ekonomipris 2013 för det du kanske tänker göra, det du fantiserar om när det gäller den amerikanska ekonomin. Vem vet, ”The best is yet to come”…

I TV4:s morgonsoffa sitter denna morgon experter av olika slag. En man vid namn Marcus Oscarsson med iögonfallande ögonbryn och ögonfransar och är expert på amerikansk politik. Göran Rosenberg satt också där, expert på att vara Göran Rosenberg. Han backades upp av den sköna Elaine Eksvärd som är retorikexpert på ett fenomenalt sätt medan statsminister Reinfeldt var expert på att vara morgontrött och knastertorr. Sedan kom Stefan Löfven och var expert på att inleda med en ”Juholtare”.

Stefan Löfven motiverade varför han var glad över att Barack Obama hade vunnit valet under natten med de bevingade orden ”…för att han har fått ordning på ekonomin” och där gick ridån ner. Eller vet Stefan Löfven i sin egenskap som socialdemokratisk partiordförande något om Obama, den amerikanska ekonomin och en skenande statsskuld som alla vi andra på den här planeten har missat? Löfven öppnade käften och det första som hoppade ut på morgonen efter det amerikanska presidentvalet var en riktig ”Juholtare” med mustasch och allt.

Är det Obamas ekonomiska framgångar som Löfven tycker är ekonomiska framgångar så skall Sverige vara lyckliga så länge Magdalena Andersson promenerar omkring planlöst i Kungsträdgården med gummistövlar medan Anders Borg kör vår svenska variant av ekonomiska framgångar. Är det Obamas sätt att få ordning på den amerikanska ekonomin som Löfven spelar fickpingis till så förstår vi varför det är så självklart att Vänsterpartiet kommer att vara en naturlig del av regeringsunderlaget. Eller öppnade bara Löfven munnen och klämde ur sig något klämkäckt utan att tänka efter? Gjorde han inte där och då sin första ordentliga ”Juholtare”…?

Grattis till valsegern, Barack Obama. Grattis till en oförglömlig insats i morgonsoffan, Stefan Löfven. God natt och sov sött.

Länkar: SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvDDN, DN, DNAB, AB, ABGP, GP,
Bloggar: TB, JW, DHE, KT, SEV,