Mathias Tjärnqvist kan skratta både bäst och sist, inte Rögle.

Det blev turbulentMathias Tjärnqvist inte ville spela kvar i Rögle. Mathias sade i media att han ville spela i ett lag som hade chans på att vinna något. Förmodligen så väntade Tjärnqvist på ett bud utifrån, från KHL till exempel. Inget sådant bud kom då den före detta rögleforwarden inte rosade marknaden direkt efter en säsong i bottenlaget som inte var mer än… okej.

Tolfte augusti blev det klart att Mathias återvände till Djurgården. I Ängelholm lackade man ur. Sportchefen i Rögle, Roger Hansson uttalade sig dagen efter:

“Anledningen att Mathias valde bort Rögle var att han ville gå till en klubb som hade chansen att vinna något. Men har Djurgården chans på guldet så har vi det också.”

Han sade även: “Vi har ett lika bra lag som Djurgården.”

Ord som de tyst fått äta upp nere i Skåne, vare sig de vill eller inte. Hela hockeysverige, utom möjligtvis Ängelholm, visste att Rögle skulle hamna på kvalplats igen. Här om dagarna blev även det totala nederlaget ett faktum då AIK tog den andra elitserieplatsen.

Mathias har redan vunnit något med Djurgården. Endast sjutton dagar efter att han kritat på så vann han Nordic Trophy med Djurgården. Om två dagar så drar finalserien igång och då har Mathias Tjärnqvist en stor chans på att vinna SM, vilket skulle bli hans tredje i Djurgården. Det är något Rögle inte alls har chans på eller någonsin hade under säsongen.

Mathias valde bort Rögle, Elitseriens sämsta lag. Mathias valde Sveriges bästa eller näst bästa lag, vilket vet vi snart. Mathias valde rätt. Mathias är större än Rögle.

Heja Mathias Tjärnqvist!