Båda lagen kommer att ha tunga ben ikväll. Vilket lag har lättare?

Försäsongsträningen visar sig på allvar nu. Båda lagen slet hårt igår, frågan är vilka som är bättre tränade. Det är svårt att säga vilka som rullat på mest folk och om de skulle göra någon skillnad. Känslan jag har är att Djurgården gått runt på mer folk, men jag kan mycket väl ha fel.

Överlag tycker jag hittills att HV71 är lite starkare och orkar lite mer. Djurgården får slita hårt för att komma någonstans i matcherna, men man orkar och gör det bra dessutom.

I match två hämtade Djurgården upp 1-3 till 3-3, men föll i förlängning. I match två kvitterade Djurgården till 1-1 i den sista matchminuten, men föll i förlängning. I gårdagens match kom Djurgården tillbaka två gånger och lyckades sedan vinna i förlängningen. Stockholmarna är sega och reser sig när de flesta tror att det är över.

Medvind eller inte, så vet Djurgården att de kan vinna i Kinnarps Arena. Man vet även att man kan vinna i övertid. Man vet även att Johan Davidsson kan sluta spela med sex sekunder kvar av en period och strunta i markeringen som blir matchavgörande.

Teemu Laine gormade otroligt mycket igår, nästan ofattbart. Allt var emot honom och allt var fel, lustigt! Ännu lustigare var att Johan Davidsson, av alla spelare, klagade på sin utvisning då han drämde klubban (helt omedvetet kan tilläggas) i huvudet på Jacob Josefson om jag minns rätt. Han ska vara glad att det inte blev 2+2 då Djurgårdaren började blöda. Kanske fick Johan själv något fult emot sig tidigare. Vilket jag hoppas för annars är han inte klok, karl’n kan väl reglerna?

Kan tilläggas att Djurgården gjorde mål under felaktigt byte, samt att HV71 gjorde mål under ett power play som man inte borde fått. Det får går jämt ut helt enkelt. Utvisningen på Kyle Klubertanz var nog den sämsta jag sett under hela säsongen 09/10, utan överdrift. En dubbelutvisning hade till och med varit helt diffus.

Är totalspänd inför ikväll, orkar nästan inte kolla. Heja DIF!