Senaste

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.
Senaste nytt

1 maj blir det dyrare att göra pass – så mycket kommer det kosta

Då håller Systembolaget stängt under påskhelgen 2024

Det vankas påskhelg och för att kunna planera din inhandling på bästa sätt och undvika både kö och utplockade hyllor så kan det vara på sin plats att ha koll på Systembolagets öppettider.

Funktionsnedsatt utsatt för övergrepp – kommunen: ”Vi har brustit"

​En funktionsnedsatt person utsattes för både psykiska och fysiska övergrepp i en daglig verksamhet i Botkyrka kommun. Personen blev bland annat instängd och fick kallt vatten sprutat på sig.

Masked Singer 2024: Här är kändisarna på läckta listan

igår 14:40

Det gör 100 personer mitt på Robinson-ön – medan programmet spelas in

igår 14:30
Robinson 2024 är i full rullning men det är många saker som sker bakom kulisserna som tittarna inte har en aning om.

Här dricker svenskarna mest påskmust

igår 14:00
Påsken närmar sig och läskhyllorna börjar fyllas med påskmust. En särskild del i Sverige sticker ut i sin konsumtion av läsken. På andra håll i landet är man inte lika förtjust.

Ulrika Jonsson attackerad av sin hund: "Skaffa en bulldog sa dom..."

ÖoB varnar kunderna för fula bluffen: "Riktigt tråkigt"

Bedragare utger sig för att vara ÖoB och nu uppmanar lågpriskedjan till försiktighet. – Vi upplever att det händer oftare nu än tidigare, säger företagets marknadschef Per Alvén till Nyheter24.

Varning för tågkaos i påsk – här blir det värst

Trafikverkets presschef Bengt Olsson varnar för förseningar och inställda tåg under påsken. Trafikverket planerar nämligen nio banarbeten samtidigt.

Morgonens nyheter 27 mars

igår 07:32

Love is Blind-deltagare tvingades svara på fråga om vikt – nu ändras castingen

igår 00:43
Nu är casting till säsong två av Love is Blind Sverige i full gång. Men en av casting-frågorna har kritiserats. Deltagarna tvingas nämligen att svara på vad de väger för att få gå vidare med processen. – Helt irrelevant i ett dejtingprogram, säger kroppsaktivisten Sara Linderholm till Nyheter24.

Stjärnkocken Erik Videgård har opererats: "Svullet och blåslaget"

Bröd & Salts salladsbar underkänd: "Bakterietillväxt"

Bagerijätten Bröd & Salt riskerar böter efter en kontroll utförd av Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Enligt nämnden fanns det en"risk för bakterietillväxt" i serveringen.

Så kokar du det perfekta ägget i påsk

Något som hör påsken till, förutom god mat, godis och kycklingar, är ägg. Men hur kokar man egentligen det perfekta ägget? Det har tv-kocken Siri Barje svaret på.

Robinson görs om efter TV4:s stora miss

TV4 tvingas göra om Robinson efter missen i årets säsong. Nu kommer det därför att krävas mer av deltagarna.

Coop ändrar sillburkarna – bara dagar innan påsk

Endast ett par dagar innan påsk meddelar matkedjan Coop att deras förpackningar på sill kommer att förändras.

Elbilarna tar över: Volvo har byggt sin sista dieselbil

Volvo byggde sin första dieselbil år 1979, i form av 240 GL D6. Sedan 1991 har över 9 miljoner bilar med dieselmotor rullat ut ur märkets fabriker. I takt med att bilvärlden går mot elektrifiering har dieselbilarna blivit omoderna – i alla fall i politikernas ögon, och nu har Volvo byggt sin sista dieselbil.

Byggde sopberg på sin balkong – tvingas flytta

Upp till 6 600 kronor dyrare att äga elsparkcykel – per år

Det är sedan årsskiftet lagtvång på att trafikförsäkra sin elsparkcykel. Priset på försäkringen kan skilja från 600 kronor till det tiodubbla 6 600 kronor per år. Den nya lagen är till för att skydda alla trafikanter från dyra skador när olyckan är framme, berättar juristen Jenny Sparring på Konsumenternas för Nyheter24.

Marie är beroende av att köpa soffor – har skulder på 477 000: “Känna mig lyxig”

Marie har dragit på sig ett skuldberg, och kallar sig själv för “soffmissbrukare”. Hon går back många tusenlappar varje månad, och riskerar nu att förlora sitt hem. Magnus Hedberg och Lyxfällan åker därför till Ludvika för att hjälpa Marie.

Anna Holmlund om livet efter olyckan: ”Vill kunna vara mig själv”

Anna Holmlund var en av Sveriges mest lovande skicrossåkare. 2016 kraschade hon under ett träningspass och livet förändrades. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar mest om Anna Holmlund.

Skärpta kontroller av reseavdraget – 5 av 6 godkänns inte

De senaste åren har Skatteverket ökat kontrollerna av reseavdrag i deklarationen, och under 2022 och 2023 nekade man 665 miljoner kronor i avdrag. Av de kontrollerade får 5 av 6 sina avdrag nekade eller sänkta. Nu stärker man kontrollerna ytterligare.

Så blir du Christina Schollins nya assistent – lättare än du tror

Är du tekniskt kunnig? Bor du i närheten av Gustavsberg utanför Stockholm? Kan du utföra enklare vardagssysslor? Då kanske du är den perfekta kandidaten som Christina Schollins nya personliga assistent.