Senaste

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.
Senaste nytt

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Det är tuffa tider för landets mindre ölbryggerier. Nu har ännu ett bolag försatts i konkurs på grund av bristande lönsamhet.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Varning för ymnigt snöfall – här kan det komma 10 centimeter

idag 06:10

Ica-banken: Då ska du aldrig swisha

idag 06:02
Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. – Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

igår 22:42
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Svenska Michelinkrogen stänger igen: "Slutet på en era"

En av Sveriges omtyckta Michelinkrogar meddelade i veckan att de kommer att stänga igen i slutet på sommaren. Här får du veta varför.

Sara Skyttedal vägrar berätta vad hon gör för EU-pengarna

igår 13:55

Malou von Sivers attackerad på bussen: "Oförskämt"

igår 13:54
Att vara känd har många fördelar. Men det är inte alltid en dans på rosor. Fråga bara den folkkära programledaren Malou von Sivers som råkade ut för något obehagligt när hon åkte buss.

De jobbar fyra dagar i veckan – med full lön

Därför har GVFÖ-Linnea ett ärr på bröstet: "En snabbvisit till himlen"

Linnea Alsberg, 28, är en av deltagarna i "Gift vid första ögonkastet" 2024. I sociala medier delar hon med sig av bakgrunden till det ärr hon har på bröstkorgen.

Linnea gifte sig med Jim vid första ögonkastet: "Irriterande"

Linnea gifte sig med Jimmi i den nya säsongen av "Gift vid första ögonkastet". Efter att de äkta makarna flyttade in i ettan på 29 kvadrat kom verkligheten ikapp. – Det var märkligt och läskigt, säger hon till Hem & Hyra.

Riksdagen röstar ja till nya könslagen

Riksdagen har nu röstat ja till den omstridda lag som kommer göra det lättare att byta juridiskt kön. Beslutet kom efter en maratondebatt i riksdagen.

Bedragarnas sluga knep: Så kan du luras på Amazon och AliExpress

Att shoppa online är både populärt och allt vanligare. Men det finns också risker med att handla hos stora företag som Amazon och AliExpress, framför allt då de erbjuder tjänsten dropshipping.

4 meter höga fönster och eget spa – här är Anders Öfvergårds nya drömhus

Fyra meter höga fönster. En egen relaxavdelning. Sju rum. Och en magnifik takhöjd. Här är Anders "Arga Snickaren" Öfvergårds nya lyxhus. – Jag är jätteglad, säger Anders Öfvergård om sitt nya drömställe.

Allt om Johan Rabaeus: Fru, barn och sorgen efter systern

Så slänger du matfett hemma - för att inte bryta mot lagen

I januari 2024 blev det olagligt att slänga matfett och olja i vasken. De som struntar i att återvinna riskerar både att orsaka stopp i avloppet och få en saftig bot. Men hur återvinner man egentligen fett och olja?

Christian lade grunden för Koenigsegg i Microsoft Paint

Den svenska biltillverkaren Koenigsegg fyller 30 år 2024. Märkets bilar är idag bland de snabbaste, mest exklusiva och mest högteknologiska i världen. Grunden för bilarnas design lades emellertid med enkla medel, då de första skisserna skapades av Christian von Koenigsegg i Microsoft Paint.

Så små är chanserna för en miljonvinst hos Postkodlotteriet

igår 10:03

Anders Lundin skäller ut Fredrik Bolander i Robinson 2024

igår 09:55
Under veckans avsnitt av Robinson "Gränslandet" så stegade Anders Lundin upp på stranden. "Fredrik jag skulle vilja prata med dig", inledde han.

Nya plastkorkarna kritiseras – svaret: "Ska sitta fast!"

Fällan som kan sänka din pension med 27 000 – varje månad

Allt fler tar ut pensionen på kort tid, men klarar inte av att få ihop ekonomin långsiktigt. – En kalldusch kan vänta den som tar ut pensionen på fem år, säger Trifa Chireh, pensionsekonom på Länsförsäkringar.

Fler svenskar tvingas ta dyra snabblån – trots rekordhöga räntor

Antalet svenskar som tvingas till dyra konsumtionslån, så kallade blancolån, har ökat under det senaste halvåret, trots höga räntor och en avvaktande ekonomi. Detta enligt en ny rapport från Statistiska centralbyrån (SCB).

Tuva Novotny har fått skyddat boende: "Utsatt för stalkers"

Tuva Novotny är en svensk regissör, manusförfattare och skådespelare. Hon väljer gärna att hålla sitt privatliv privat, bland annat på grund av att hon blivit utsatt för stalkers.

Kunderna sågar Gekås Ullareds ändring: "Urdåligt"

Gekås Ullared har slagit upp portarna till ett nytt kafé, men kunderna är allt annat än nöjda. "Blev mycket besviken", skriver en person i sociala medier.

SMHI utfärdar varning för kraftiga snöbyar – här blir det värst

SMHI har utfärdat en gul varning för snö. På sina håll kan det komma upp till 10 centimeter nederbörd.