Eftersom att S24 i stort sett inte fungerat ännu under året 2012 fick jag fokusera endast på en match i dag. Tanken var att jag skulle se Mora – Malmö samtidigt via datorn, men det blev ‘bara’ Bofors – Oskarshamn via Viasat Hockey. Men jag blev inte alls besviken för det. Nej, de som satt och bevittnade denna match fick faktiskt se något riktigt underhållande.

Jag imponerades speciellt av Oskarshamn som till slut vann den här matchen med 2-4. Bofors (låt oss kalla dem de, även om lagnamnet förlängts nyligen) tycktes inte riktigt att känna igen och de möttes nog upp mot ett offensivare motstånd än de räknat med. Det ska dock nämnas att hemmalaget vann skotten med överlägsna, 51-26 (13-7, 19-8, 19-11).

Alexander Bengtsson mellan stolparna för IKO’s del storspelade.

I och med denna seger byggde Oskarshamn på sin plats bland de sju bästa medan Bofors inte lär vara alltför säkra på sin andraplats längre då Leksand nosar dem i nacken. Åh andra sidan är det fortsatt ett bekvämt avstånd ner till fjärdeplatsen – och att sluta etta, tvåa eller trea inför kvalserien spelar ändå ingen roll.
°°°

En annan match kring sträcken som var väldigt intressant var den mellan Troja/Ljungby och Västerås i Sunnerbohov. Hemmalaget vann den fighten efter straffar där Mikael Ahlén hade en riktigt bra kväll och stod för båda Trojas mål inför straffavgörandet där extrapoängen alltså stannade i Småland. Viktiga poäng för Patrik Ross och hans mannar där.
°°°

Borås tog ledningen med 0-1 borta mot Örebro, men sen var det roliga över. Under mittperioden stod hemmalaget för 5-0 i en match som man till slut vann med 7-2. Jared Aulin fortsätter sin fullständigt galna poängform och stod för tre av målen. ÖHK fortsätter därmed att imponera, även om det var ganska självklart på förhand att man skulle vinna här.
°°°

Kan även konstatera att Sundsvall är i botten för att stanna. Fick i kväll stryk hemma mot Tingsryd med klara 0-4. Ingenting som fungerar längst uppe i norr nu.
°°°

Mora – Malmö spelar just nu sudden (4-4).

Återkommer till den matchen inom kort i ett eget inlägg.