Kvällens hockeyallsvenska matcher bjöd på några väntade – och några oväntade – slutresultat. Tänkte gå igenom dessa matcher, en efter en. Vi drar igång direkt.

Malmö Redhawks – Sundsvall 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
Det krävdes videogranskning i sista sekunden för att avgöra om Malmö hade plockat tre poäng eller ej, men så blev det. Oavsett om det är Örebro (som leder serien) eller Sundsvall (som ligger i botten) man möter är det tre poäng man spelar om. Vad jag förstått står inte skåningarna för någon jättematch (gästerna vinner skotten, 28-32), men det är då det är starkt att vinna. Malmö upp över strecket.

Borås HC – Södertälje SK 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Ett av kvällens oväntade resultat. Även om det kan gå fort med trepoängssystemet som vi har i Sverige är Borås ändå för långt efter för att undvika ett kval. Man har nio poäng upp just nu med en match mer spelad än t.e.x Tingsryd och Almtuna som ligger precis över strecket. Men självklart en stark seger här och väldigt imponerande. Södertälje tappade och gjorde i och med denna förlust att det är än mer tight kring strecket.

Troja/Ljungby – Rögle 3-6 (1-0, 1-4, 1-2)
Hemmalaget öppnade enormt starkt och vann skotten med 21-4 i den första perioden 44-19 (!!!) sammanlagt. Men trots detta siffror förlorar man ändå matchen väldigt klart. Ängelholmarna skjuter sju skott under mittperioden och gör fyra mål. Det är givetvis inte okej från Trojas del att stå för den bleka insatsen bakåt. Rögle är nu ett av tre lag på 68 poäng kring det där play off-strecket.

VIK Västerås HK – IKO Oskarshamn 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)
Det var den här matchen jag följde i kväll och imponerades av Oskarshamn. Samtidigt var det ingen bra match från Västerås sida. Inte alls bra. Som Mats Waltin sade till Viasat Hockey efter matchen: “Jag tror inte vi tacklade en enda gång i kväll”. Det säger det mesta. Fanns ingen energi. Detta tonar dock inte ner strålkastarljuset över IKO’s insats. Där fanns det energi och man vann rättvist. I och med segern är man precis som Rögle ett av tre lag på 68 pinnar.

°°°

I och med dessa matcher kan vi konstatera att…
… om Leksand gör sitt mot Tingsryd i morgon ser det ljust ut för dalkarlarna.
… likaså gäller BIK Karlskoga om de vinner över Örebro i morgon.
… det är fortfarande otroligt jämnt kring det där play off-strecket.
… Oskarshamn har en mycket lovande målvakt i Linus Fernström.
… Troja/Ljungby har svårt att göra mål.
… Malmö har börjat vinna de viktiga matcherna.
… Hockeyallsvenskan är ruskigt underhållande.