Luleå har fått mycket skit för att de spelar defensiv och “tråkig hockey”.

Jag skulle snarare vilja ge dem cred för att de har hittat en egen spelidé som verkligen fungerar och som är effektiv när det kommer till att vinna hockeymatcher. För det är väl i slutändan ändå det ishockey går ut på?

Visst är det även viktigt att underhålla sin publik. Men skulle de hellre vilja se aningen med chansrik och underhållande hockey, men att lagen vinner färre matcher?

Knappast.

Slutspelet kommer att bli tufft – som vanligt. Tuffast för dem som får möta Luleå. För är det någonting vi kan slå fast, så är det att det kommer bli otroligt jobbigt att slå ut Luleå HF över en serie i bäst av sju matcher.

Det är ett som är säkert.
°°°

Fick förresten en känsla över vilka som kommer att få spela kval i dag.

Timrå har vi skrivit dit sedan omgång fyra, ungefär, men det andra laget kan fortfarande bli alltifrån Växjö eller Djurgården, till AIK eller Linköping.

Men det är just de sistnämnda gänget, som innehar denna placering just nu, som jag även tror kommer ligga där efter grundseriens slut.

Harald Lückner kommer att få spela kvalserien, men kanske inte med de lag och de förutsättningar som han hade tänkt det från början när han startade arbetet inför säsongen 2011/2012.

Det är något helt annat att komma som Elitserielag, än som allsvensk klubb.