Alla pratar om hur otroligt jämnt det är i den västra konferensen och det är nästan löjligt jämnt där. Endast fyra poäng skiljer fyran Chicago och elvan Minnesota och egentligen är det bara Edmonton och Colorado som är avsågade.

Men även om det inte är lite jämnt i öst sett till poängen kan det bli ett riktigt krig runt slutspelsstrecket där. Det är sex lag inom tio poäng och endast två av dem kommer nå slutspelet. Dessutom spelar både Buffalo, Toronto och New Jersey som alla ligger under strecket riktigt bra just nu.

Svårt skadedrabbade Rangers och Carolina kommer få det tufft att hålla undan och det skulle inte förvåna mig om båda tappar sina slutspelsplatser innan 82 matcher är spelade.

Tänk om Devils skulle hämta upp sig och ta sig till slutspelet trots att man länge var ligans absolut sämsta lag eller om Toronto skulle knipa en plats för första gången sedan säsongen 2003-04?

Vilken grej.

***
www.nhlblogg.se
www.facebook.com/NHLbloggen
www.twitter.com/NHLbloggen