Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.
Senaste

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Säljer Volvo-aktier – för 14 miljarder kronor

AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Geely meddelat att man säljer av hela sitt innehav av B-aktierna i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Ludvig Åberg flyger vidare – efter succén i US Masters

igår 23:06

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

igår 21:49
Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.

Elbilar gör att tillverkare blöder pengar: Här är lösningen

igår 21:39
Biltillverkare fortsätter att förlora tiotusentals kronor på varje såld elbil, något som sätter käppar i hjulen för elektrifieringen och möjligheten att erbjuda billigare elbilar.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

Kaos kring ny lag om eldning – det här gäller där du bor

igår 12:30

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

igår 11:38
Tuva Novotny har, under hela sina karriär, varit mycket hemlighetsfull kring sitt privatliv. Under smygpremiären av "Allt och Eva" visade hon dock upp sina två döttrar på röda mattan.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Missa inte att ansöka om det här – innan du går i pension

När det är dags att gå i pension är det viktigt att ha koll på hur du går tillväga för att få din pension utbetalad, då det inte sker per automatik. Men vad skiljer egentligen de olika pensionsdelarna åt? I en intervju med Nyheter24 reder pensionsekonomen Dan Adolphson-Björck ut just det.

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Johan Macéus är en svensk programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Macéus.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

Mamma injicerade dotter med livsfarliga bakterier

Mamman gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador. Nu döms den 30-åriga kvinnan till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel av sin dotter i Ångermanland. Enligt åklagaren rör det sig om ett fall av Münchausen by proxy, en ovanlig form av barnmisshandel.

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Ica-banken: Då ska du aldrig swisha

igår 06:02

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

2 dagar sedan 22:42
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Nya lagen för husägare finns inte – misstag bakom kaoset

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Morgonens nyheter 18 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Varning för ymnigt snöfall – här kan det komma 10 centimeter

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under torsdagsmorgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är regn och snöfall.

Ica-banken: Då ska du aldrig swisha

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. – Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.