Senaste

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

1 timme sedan
Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

1 timme sedan
Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

3 timmar sedan

Patient började brinna i ansiktet under operation

idag 13:38
Under en stämbandsoperation på Karolinska universitetssjukhuset i Solna började en patient att brinna, rapporterar SVT Nyheter. Operationen, som skedde under förra året, gjordes med laser.

Här vägrar Postnord dela ut brev

idag 13:32
Brevlådorna är för små och låga. Därför har Postnord vägrat dela ut post i ett bostadsområde i Karlskrona under flera veckor.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Anneli om de hemliga planerna efter Hotell romantik: "Stort"

Det slog gnistor när Anneli Holm träffade Thomas Hynes i andra säsongen av Hotell romantik. Bara sex dagar senare gifte de sig i tv. Nyheter24 har pratat med Anneli, som avslöjar vad som hänt sedan kamerorna slutade filma.

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

Torsten Malmgård trodde inte att han skulle medverka i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Men SVT ändrade sig – fem dagar innan bröllopet, rapporterar Expressen.

Morgonens nyheter

Här är morgonens nyheter i korthet.

Hård kritik mot Postnord: ”Dyrare och mycket sämre”

Stressad på jobbet? Då kan du behöva byta arbete

Är du stressad över att gå till jobbet? Fackförbundet Unionen har i ett mejl till alla medlemmar informerat om varningstecken du bör ha koll på. Dessutom vilka signaler som indikerar att arbetsplatsen är stressfri.

Kritiken mot vårbudgeten: Inte en enda krona till hushållen

Som högsta prioritet säger finansministern Elisabeth Svantesson (M) att regeringen ska "stötta hushåll och välfärd". Men i vårbudgeten syns det inte. – Förlorarna, det är de som jobbar. Det har inte blivit några skattejusteringar eller liknande för arbetande, säger Sharon Lavie, privatekonom på Lendo.

Pensionär? Så hanterar du ensamhet: "Telefonen ringer inte"

igår 13:12

Tommy Myllymäki avslöjar: Det är det äckligaste jag ätit i Sveriges mästerkock

igår 12:00
Som jurymedlem i "Sveriges mästerkock" på TV4 får Tommy Myllymäki smaka både det ena och det andra. Nu avslöjar han det värsta som serverats i tävlingen. – Det luktade inte bra, säger han till Jönköpings-Posten.

Jeremy Clarkson chockar med bild från Sverige: "Jag trodde aldrig..."

Bachelorette 2024: Joar visar upp sin galna kroppsförvandling

Joar Lavold är en av deltagarna i Bachelorette 2024 och är en av de som fått mest tv-tid i huset. Men någonting inte alla vet om surfar-Joar är att han genomgått en stor förändring.

Nu blir det enklare att ladda elbilen – tack vare ny lag

Ett av de största problemen med att köra långt med elbil är att laddningen ofta är på tok för krånglig. En ny lag som trädde i kraft i lördags ska ändra på detta.

Hotell romantik-Lotta om männen hon inte vill ha: "Finns det något värre?"

Lotta Ramel, 66, sökte kärleken i "Hotell Romantik". Nu har SVT-programmet nått sitt slut, men Lotta har fortfarande hopp om kärlek och i en intervju med Hemtrevligt beskriver hon sin drömman.

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Elpriset har sjunkit efter rekordåren 2022-2023. Men nu kan priset öka igen. Detta efter att myndigheten Energimarknadsinspektionen har höjt intäktsramarna med 100 miljarder kronor.

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.