Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

FARVÄL – OCH TACK FÖR DEN HÄR TIDEN!

Är du fortfarande intresserad av vad jag tycker och tänker, och kommer du vara så även i framtiden? Är nyfikenheten en för stark drivkraft för att du skall kunna hålla dig undan åsikter som inte alltid är korrekta och utslätade? Tycker du att politik är som bäst när den debatteras på en låg nivå med satir och ironi som torpargrund?

Då är du varmt välkommen att titta till min nystart, den nya bloggen ”Den sjätte mannen” – även den här på Nyheter24.

Varsågod. Kliv på. Känn dig som hemma. Du kommer känna igen den instängda doften, eller stanken snarare…

SKRIFTER I SLUTSKEDET – ”SAMLINGSHEATET”

Det har blivit dags att säga hej då, farväl och adjö. Slutet är här, och det nya står för dörren inom kort. Tokmoderaten går till botten, inte med flaggan i topp – i så fall hade jag dragit ur bottenpluggen när det gick som bäst. Tokmoderaten kantrar åt styrbord efter att ha gått rejält på grund när våren blev till något som med en rejäl dos fantasi kunde tas för en svensk sommar. Från däcket hoppar en figur som kommer att bli känd som den sjätte mannen. Fredrik Antonsson.

Några veckor har gått och många äro de som varit vänliga nog att skriva några snälla rader om det blivande vraket. Det har varit allt från ego-boostande snällheter signerade paret Santesson/Rayman till en magisteruppsats i gerillakrigföring från självaste överste Nätröt, Johan Ulvenlöv. Det har varit stunder av redigering då jag har förstått att jag nog trots allt är rätt bra på nätet. När Tokmederaten sjunker är ambitionen att bli precis lika bra i det verkliga livet också – utan att för den skull bli kass som bloggare. Det behövdes ett nytt fartyg, en ny kurs.

Sist ut blir tre personer som jag samlat i ett så kallat uppsamlingsheat. Bilden ovan kommer från Niklas Starow, i bloggosfären under pseudonymen Scaber Nestor. Hans text var extremt kort, men han körde istället på devisen ”en bild säger mer än 1000 ord” när han krasst konstaterade ”Behövs ingen text, bara jag och två sköna snubbar som hade förbaskat roligt i Almedalen 2011. :-)

En som har varit frekvent gäst med heliga kommentarer på både den gamla och den nya Tokmoderaten har varit Jesus Christus. Han, om man kan kalla Jesus för det skriver i egen illusorisk uppenbarelse följande som fyller mig med stolthet:

”Ingen högerskribent har lika elakt och illvilligt förlöjligat och trampat på Rättvisan, Solidariteten och den Heliga Beskattningen. Bara ett mirakel kan hälpa Tokmoderaten från att hamna i skärselden, nu när hans djävulska blogg går i graven. Amen.”

Den fantastiska Granntanten Stina kliver ur garderoben i Karlstad och berättar precis lika vänligt om sin kärlek till den döende bloggen.

”Där stod han framför mig på min femtionionde födelsedag. Inte längre som en diffus gestalt från cyberrymden, utan som en vanlig, något småfet och lätt bakfull medelålders man. Han fanns bara där i Värmlands museums hörsal som Tokmoderaten iklädd Fredrik Antonssons skepnad. Tokmoderaten var dock den som framträdde starkast av de två och gjorde mest intryck på mig då. Idag har vi samlats för att avsluta separationen mellan Tokmoderaten och Fredrik – där Tokis får gå hädan och Fredrik går vidare med sitt liv. Vi höjer våra glas för den tid som varit och blickar med tillförsikt och nyfikenhet framåt mot det vi anar skall komma. Vi vill inte ha någon återuppståndelse – vi förväntar oss en ny stilistisk och elegant reinkarnation. Möjligen en politisk Oscar Wilde. Skål och välkommen åter!”

Det var det. Det var slutet. Nu blir det inget mer på den här sidan, istället kliver Den Sjätte Mannen fram och tar över den tappade manteln. Det blir nytt. Det blir spännande. Det skulle vara en ynnest ifall DU väljer att följa med.

Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!