Senaste

Gängvåld präglar Sveriges nomineringar

Norsk räktrålare drog upp död kropp

Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

Abba – nu en del av USA:s kulturarv

Svenska Abba har blivit en del av det amerikanska kulturarvet. Albumet "The arrival" från 1976 har valts in i USA:s National Recording Registry.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).
Senaste nytt

Hård kritik mot Postnord: ”Dyrare och mycket sämre”

Stressad på jobbet? Då kan du behöva byta arbete

Är du stressad över att gå till jobbet? Fackförbundet Unionen har i ett mejl till alla medlemmar informerat om varningstecken du bör ha koll på. Dessutom vilka signaler som indikerar att arbetsplatsen är stressfri.

Kritiken mot vårbudgeten: Inte en enda krona till hushållen

Som högsta prioritet säger finansministern Elisabeth Svantesson (M) att regeringen ska "stötta hushåll och välfärd". Men i vårbudgeten syns det inte. – Förlorarna, det är de som jobbar. Det har inte blivit några skattejusteringar eller liknande för arbetande, säger Sharon Lavie, privatekonom på Lendo.

Pensionär? Så hanterar du ensamhet: "Telefonen ringer inte"

igår 13:12

Tommy Myllymäki avslöjar: Det är det äckligaste jag ätit i Sveriges mästerkock

igår 12:00
Som jurymedlem i "Sveriges mästerkock" på TV4 får Tommy Myllymäki smaka både det ena och det andra. Nu avslöjar han det värsta som serverats i tävlingen. – Det luktade inte bra, säger han till Jönköpings-Posten.

Jeremy Clarkson chockar med bild från Sverige: "Jag trodde aldrig..."

Bachelorette 2024: Joar visar upp sin galna kroppsförvandling

Joar Lavold är en av deltagarna i Bachelorette 2024 och är en av de som fått mest tv-tid i huset. Men någonting inte alla vet om surfar-Joar är att han genomgått en stor förändring.

Nu blir det enklare att ladda elbilen – tack vare ny lag

Ett av de största problemen med att köra långt med elbil är att laddningen ofta är på tok för krånglig. En ny lag som trädde i kraft i lördags ska ändra på detta.

Hotell romantik-Lotta om männen hon inte vill ha: "Finns det något värre?"

Lotta Ramel, 66, sökte kärleken i "Hotell Romantik". Nu har SVT-programmet nått sitt slut, men Lotta har fortfarande hopp om kärlek och i en intervju med Hemtrevligt beskriver hon sin drömman.

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Elpriset har sjunkit efter rekordåren 2022-2023. Men nu kan priset öka igen. Detta efter att myndigheten Energimarknadsinspektionen har höjt intäktsramarna med 100 miljarder kronor.

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.

Paradise Hotel-favoriten Cimon om medverkan: "Utnyttjar våra brister"

Morgonens nyheter i korthet

Här kommer morgonens nyheter.

Regeringens "småspararsatsning" hjälper mest aktiemiljonärer

Regeringens sänkning av skatten på aktie- och fondsparande har beskrivits som en småspararsatsning. Men förslaget kommer framför allt hjälpa de redan välbärgade och öppnar upp för skatteplanering. Det kan bli en väldigt dyr historia för regeringen. Det menar flera myndigheter, som sågar förslaget.

Galet miljonregn över känslosam Ludvig Åberg: ”Surrealistiskt"

Ludvig Åberg lyckades inte vinna den gröna kavajen, men majordebuten blev ändå ett minne för livet. Stjärnskottet slutade tvåa bakom Scottie Scheffler i US Masters. – Att känna nerverna och pressen under de sista hålen är vad du drömmer om, säger Åberg.

Vi testar Alfa Romeo Tonale – en passionerad laddhybrid?

När Alfa Romeo lanserade sin kompakta suv Tonale var målet att locka till sig en bredare målgrupp. Toppmodellen av bilen är den fyrhjulsdrivna laddhybriden, och den har Gustaf Gripenlöf Karlberg testat.

Robinson 2024: Vi måste prata om det killarna gjorde på stranden

Under söndagens avsnitt av Robinson var det en scen som antagligen väckte starka känslor hemma i tv-sofforna.