Senaste

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

2 timmar sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Förtroendet för regeringen ökar

2 timmar sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.
Senaste nytt

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Volkswagens vanligaste modell är en korv – slog rekord 2023

Volkswagen är en av världens största biltillverkare, och totalt sålde koncernen över 9,3 miljoner bilar under 2023. Något oväntat är en av Volkswagen Groups mest tillverkade produkter inte en bil, eller ens en reservdel. Det handlar i stället om en korv, och under 2023 slog man tillverkningsrekord.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

igår 18:41

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

igår 17:42
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

igår 17:36
Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Här är personerna Skatteverket kollar extra noga i deklarationen

Har du förmånsbil? Då kan tillvalen råka bli skattefusk

En av biltillverkarnas senaste påhitt är att erbjuda vissa funktioner i bilen som en prenumeration. Detta innebär att bilarna utrustas med hårdvaran för exempelvis adaptiv farthållare, och sen får ägaren betala månadsvis för att använda funktionen. Upplägget kan dock riskera att leda till skattefusk.

Nya kollektivavtal för 300 000 svenskar i offentlig sektor

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona har tecknat tre nya kollektivavtal inom den offentliga sektorn. Men Sveriges Lärare säger nej till budet – och Vårdförbundet ska få medling med arbetsgivarna.

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

igår 11:29

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

igår 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Skarpa varningen till BankID-användarna: "Radera meddelandet"

2 dagar sedan 16:33

Här blir det omkörningsförbud i påsk – för att minska antalet olyckor

2 dagar sedan 16:15
Under påskhelgen ger sig fler ut på vägarna och olyckorna ökar. Därför har polisen och Trafikverket beslutat sig för att införa omkörningsförbud på en stor trafikerad väg i påsk. Här får du veta vilken och mellan vilka tider förbudet gäller.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.

Mänskliga kvarlevor har hittats i Sölvesborg – polisen utreder brott

Vid klockan 14.22 fick polisen in ett larm om att människor hittat skelettdelar i Sölvesborg i Blekinge.

Elbil till fjällen i påsk? Dessa tips gör resan smidigare

Att ge sig ut på sin första långresa med elbil kan vara något som många bävar för, inte minst när det är kallt ute. Elbilar har kortare räckvidd vid låga temperaturer, och varje vintersäsong fylls nätet med skräckinjagande historier om långa köer vid de publika laddstationerna.

Kunderna rusar till Ica – här är produkten alla vill köpa

Det råder just nu en anstormning till Ica-butiker runt om i hela landet. Här får du veta vilken vara som gör alla kunder köp-tokiga.

1 maj blir det dyrare att göra pass – så mycket kommer det kosta

Det ska bli 100 kronor dyrare att ge sig ut i den vida världen, har regeringen beslutat. Avgiften för att ansöka om nytt pass höjs från 400 till 500 kronor med start den 1 maj.