Thomas Johansson
Thomas Johansson - Foto: Privat/TT

Cannalisörerna: "Sluta ge cannabisrörelsen skulden för Spice"

Thomas Johansson, Cannalisörerna: "Skaffa information själva och se inte Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle, Polisen samt Drogfritt.nu som källor som alltid har rätt. Dessa agerar utifrån en egen agenda".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Följ Cannalisörerna på Twitter: @Cannalisorerna

Per Johansson från Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle samt Fred Nyberg, professor i biologisk beroendeforskning, går som alltid i frontledet för att behålla den skadliga narkotikapolitik vi idag för i Sverige. Nu är det Spice som är ämnet för alla debatter och inte helt oväntat går de bägge herrarna hand i hand i sin sanning om hur saker och ting företer sig. Nu är det legaliseringsvågens fel att ungdomar använder Spice.

Vittnesmål från användare och ungdomar som rör sig i kretsar där Spice existerar talar dock om en annan sanning. Spice används av främst tre orsaker; priset, tillgängligheten samt spårbarheten på UP (urinprover).

Det är ingen raketforskning att se att UP är den största enskilda orsaken till att man använder sig av Spice. Därav utvecklingen av nya kombinationer som hela tiden håller sig på den lagliga sidan. Och just den legala statusen är förmodligen också lösningen på problemet. Vid en avkriminalisering av cannabis som Spice är skapat för att ersätta så skulle färre vara intresserade av att använda sig av rökmixen. Fler skulle använda sig av det betydligt mindre farliga alternativet, cannabis. Det behövs inte ens en legalisering för att se den lösningen. En avkriminalisering räcker.

Det herrarna Per, Fred och några andra sysslar med är enbart att ge en skjuts uppåt för vidare försäljning och användning av Spice. Man är helt fast i sina åsikter och vägrar se uppenbara lösningar, “som att välja mellan pest och kolera” skriver man. Jag säger som att välja mellan liv och död. En avsevärd skillnad.

Det känns som att det verkligen är dags för folk att vakna. Surfa runt lite på nätet. Skaffa information och se inte Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle, Polisen samt Drogfritt.nu som källor som alltid har rätt. Dessa agerar utifrån en agenda som troligtvis har sin grund i den ekonomi som finns inom läkemedelsbranschen. De behövs bytas ut. Kan de inte hänga med i utvecklingen så skall dom inte tillåtas att stå längst fram i debatterna.

Läs på kära medmänniskor. Jag gjorde det och jag ändrade uppfattning.

Thomas Johansson,
Fotbollstränare och vice ordförande i Cannalisörerna

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde cannabis legaliseras?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.