- Foto: Privat/TT

"Jag är en stolt svensk men skulle ALDRIG rösta på SD"

Isabella Brabonjiqi: "Jag är en stolt svensk medborgare. En svensk tjej som är stolt över att bo i ett vackert och fint land som Sverige som hjälper andra länder"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Följ Isabella Brabonjiqi på Instagram: @Isabeeellas

Följ henne på Twitter: @isabeeellaab

Jag har valt att hålla mig ifrån diskussioner om politik för jag tycker att det inte leder någonstans, men ibland kommer man till en punkt där man bara vill skriva av sig allt man läser och hör varje dag. Men när jag läste artikeln "Du gamla, du fria, du fjällhöga nord" så kunde jag inte längre sitta ner och hålla käften när artikel når mig på alla sätt och vis. 

Därför skriver jag detta i hopp om att det finns en människa där ute som känner som jag. Trött på att det är invandrarnas fel alltihopa. Trött på att skit kastas på invandrarna. Trött på att det är invandrarnas fel att brott begås, att våldtäkter sker och att Sverige inte längre är sig likt. 

Nej, Sverige kanske inte är sig likt längre och det har skett massor med förändringar, men är det inte förbaskat fint att bo och leva i ett land som vill finnas till hands, hjälpa till och stötta de krigsdrabbade länderna? 

"Vi vill hjälpa dem på plats"? Vad är det en del människor inte förstår? Man kan inte hjälpa dem på plats. De kommer inte till Sverige bara för att. De kommer inte till Sverige för att de har tröttnat på deras land. 

De kommer till Sverige för att det är krig i deras länder, för att deras hus/lägenheter har blivit bombarderade och för att Sverige kan erbjuda dem något som deras land inte kunde. Vi kan erbjuda dem trygghet, hjälp, jobb, utbildning, bil och en chans till ett nytt liv. Detta läker inte såren som ni påstår. Inget kommer läka det de har gått igenom för jag slår vad om att det går som ett bildspel i huvudet hela tiden om vad de har fått uppleva. De vaknar skrikandes mitt i natten av en mardröm som har varit verklig en gång. Men att bo i ett land som Sverige som ger dem trygghet och en chans i livet, en chans att få leva, gör mig varm i hjärtat. Det gör mig otroligt stolt att bo i ett land som känner empati.

Jag tycker inte det är särbehandling. Jag tycker det är rätt. Rätt att Sverige är ett land som agerar. 

"De tar våra jobb". Det får jag höra hela tiden ganska ofta. Är det inte ganska komiskt när halva Sveriges befolkning åker till Norge och jobbar?

"Min mamma dog på grund av invandringen". Nej. Din mamma dog inte på grund av att Sverige lägger alla pengar på invandringen och hjälpen som de behöver. Din mamma dog för att hon var svårt sjuk och det fanns inget i världen som hade kunnat rädda henne. Det fanns inget i världen som hade kunnat rädda min farfar. Inte flera miljoner om sådant. För de var svårt sjuka och det var deras tur att komma till himlen.

Det är svårt att inse det men det har inget med invandringen att göra. Det är något som man måste erkänna för sig själv och sluta skylla ifrån sig. Brotten, våldtäkterna, ens mamma som dör, jobben som minskar- det är inte den muslimska invandringens fel!

För visst är det den muslimska invandringen som Sverigedemokraterna vill minska. 

Utan invandringen är Sverige inte ett land. Oavsett om det är invandrare från Irak, Syrien, Finland, Kosovo, Spanien och så vidare. Sverige är inte ett land utan invandringen för vi är starkt beroende av det. Jag tror människor har glömt bort vad för bakgrund det är som ligger bakom allt som Sverige har åstadkommit med. Men vem fan är egentligen ens svensk i dagens samhälle utan rötter från ett annat land?

"Jag kan inte se hur det är mer synd om vissa än andra". Vilken människa kan inte se att det är mer synd om en liten flicka i Syrien som inte har någon familj, har förlorat halva sin högra arm och har ingenstans att ta vägen än till exempel mig. 

Jag föddes upp i en fin familj där mina föräldrar fortfarande är gifta 19 år senare, jag bor i en villa med mina fyra syskon, jag har ett eget rum, går i skolan, har ett jobb och tillgång till bil. Jag har också en riktigt fin pojkvän. Jag klagar inte för enligt mig lever jag lyxlivet. Men att den ensamma flickan och jag har det lika bra håller jag inte med om. Att det är mer synd om henne är mig kan jag hålla med om för jag lever det perfekta livet ovetandes, och hennes dröm är förmodligen mitt liv. 

Jag är en stolt svensk medborgare. En svensk tjej som är stolt över att bo i ett vackert och fint land som Sverige som hjälper andra länder. Otroligt stolt! Jag respekterar alla människor oavsett deras åsikter och tankar. 

Men jag kommer aldrig i mitt liv respektera ett rasistiskt parti, Sverigedemokraterna. För det är det jag anser, Sverigedemokraterna är rasister. 

Isabella Brabonjiqi,
Trött på skitsnacket om att allt är invandrarnas fel

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.