Svante White och Åsa Romson
1 av 2
Vänster: Svante White, höger: Åsa Romson - Foto: Privat/TT
Svante White
2 av 2
Svante White, som den 7 april ska lämna Sverige - Foto: Privat

Jag har fått nog – nu lämnar jag Sverige

Företagaren Svante White skriver om att förtryck, fördomar och skuldbeläggande av vita män till slut har fått honom att lämna Sverige. Den 7 april lyfter planet.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Tidpunkten då tanken på att emigrera väcktes på allvar kom i somras då jag lyssnade på Åsa Romsons hatiska tal från Almedalen. Talet som riktades mot svenska, vita, heterosexuella, medelålders män. Alltså mot mig. När Romson drog oss alla över en kam, fördomsfullt och stereotypiskt samt skuldbelade en hel folkgrupp, så rann bägaren till sist över. När hon sedan blev vice statsminister så fanns inte längre några alternativ. Jag måste härifrån.

Jag lämnar mitt land. Det hemland där jag numera utpekas som roten till allt ont. Det som gör mig ond är följande: mitt kön, min hudfärg, min sexuella läggning och min ålder. Det som däremot inte väger in i frågan är mina handlingar. Så vem är då jag, denna onda människa?

– Jag kommer från enkla förhållanden och har jobbat mycket hårt. Jag har varit sjukskriven i ca 1 vecka de senast 18 åren.

– Jag har varit med och startat upp 5 företag med alla sena nätter och stora risker för min privata ekonomi det har inneburit.

– Jag har startat och ägt företag som exporterat för miljontals kronor. Något som har varit mycket bra för Sverige.

– Mina företag har skapat sysselsättning för 75 personer, varav många nysvenskar.

– Jag tror att jag har på fötterna för att påstå att jag har betalat mer skatt än den genomsnittlige svensken.

– Jag har representerat Svensk företagsamhet i Kina, Tyskland och Ryssland.

– Jag anser att jag har bidragit till svensk ekonomi i en högre utsträckning än många andra och definitivt i mycket, mycket, MYCKET högre utsträckning än vad Åsa Romson har gjort.

Nu flyttar jag härifrån. Om jag någonsin kommer att bygga upp företag igen och satsa mina pengar och krafter så kommer det inte att bli i Sverige. Inte i ett land där jag ses som fienden, oavsett mina handlingar. Inte i ett land där jag enbart beroende på mitt kön, min hudfärg, min sexuella läggning och min ålder, svartmålas och beskrivs som ond av de människor som snarare borde tacka mig. Jag har sålt mitt hus, sagt upp alla uppdrag i Sverige och lämnar allt företagande bakom mig. Nu i kväll beställde jag enkelbiljetten härifrån. Den 7 April lyfter planet.

Jag har förlorat hoppet. Med en stadsapparat, politiker och media som följer politisk dogmer som inte får ifrågasättas eller ens diskuteras så är oddsen emot att det någonsin blir någon förändring.

Sverige behöver en ny Pär Ström. Någon med kunskap, ett lejons mod och som ges den finansiella backning som krävs för att kunna utmana PK-korridoren och stå upp mot fördomsfulla personer som Åsa Romson.

Svante White,
Företagare

--

Den här artikeln publicerades ursprungligen avoiceformen.com. Läs originalet här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.