Nataly Fatouhiy uppmanar dig att bojkotta akvarium och djurparker med delfiner.
1 av 3
Nataly Fatouhiy uppmanar dig att bojkotta akvarium och djurparker med delfiner. - Foto: Privat / TT
Delfinerna lider i fångenskap menar hon.
2 av 3
Delfinerna lider i fångenskap menar hon. - Foto: Ap
Nataly Fatouhiy.
3 av 3
Nataly Fatouhiy. - Foto: Privat

"Varför hjälper du till att plåga delfinerna?"

Nataly Fatouhiy skriver att alla borde sluta besöka akvarium och djurparker som håller delfiner fångna.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nataly Fatouhiy är bloggare och modell.

Följ hennes blogg: natalywright.co.uk

När Harry Styles manade en hel arena i San Diego i Kalifornien och hela världen att bojkotta Sea World så jublade hela arenan. Dagen efter reagerade Sea World med en lögn till svars där de hävdar att de tar hand om djuren som sin egen familj och erbjöd bland annat Harry Styles en tur bakom kulisserna så att han kunde bilda sin egen uppfattning baserad på fakta. Fakta?

Kära Sea World, jag har lika mycket fakta i fickan som Harry Styles har vett i huvudet. Fakta nummer ett är det brutala faktumet att ni köper och importerar in delfiner som ser estetiskt tilltalande ut från mördarvikar i Taiji, Solomon öarna, Faroe öarna och Peru.

Eller ska vi ta upp det faktum att era vattentanker endast är ungefär 14 meter djupa och inte alls tillräckligt djupa för att ge valarna, som ni har kidnappat, den sorts skydd de behöver från den hårda solen? På grund av att de inte kan nå tillräckligt djupt ner i vattnet har valarna en ständig solbränna.

Det avskärmas från allmänheten med hjälp av den svarta zinkoxiden ni smetar på dem och som matchar deras hud. Glada tränare visar glatt upp delfinerna och ingen märker något.

Att Sea World har nerverna att kalla sig för en organisation som försöker bevara det vilda livet gör mig illa till mods. Hade detta varit fallet skulle de vidtagit åtgärder när det kommer till hur dessa delfiner och valar blir fångade eller hur de behandlas på dessa akvarium.

Men tyvärr, så är det billigare för Sea World att inte vidta åtgärderna som är det moraliskt rätta, eftersom drivfisket av däggdjuren är en källa till billiga tillgångar och ännu ett sätt att exploatera vilda djur för pengar och att tjäna en miljon eller två.

Om Harry Styles kan stå vid sin åsikt och Ric O'Barry skapade den Oscarsbelönad dokumentären "The Cove" under hotande omständigheter kan även vi, vanliga människor, ta en minut av våra liv att uppmärksamma denna pågående konflikt och gå med och skriv ett online-löfte om att du aldrig mer kommer att besöka ett akvarium som Sea World, djurpark som Kolmården eller någon slags liknande nöjespark där valar, delfiner och hajar befinner sig i fångenskap. Det ska inte vara så jäkla svårt att göra en liten skillnad när det inte kostar något.

Nataly Fatouhiy

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.