Män måste förstå att feminism handlar om jämställdhet, inte hat menar Nataly Fatouhiy.
Män måste förstå att feminism handlar om jämställdhet, inte hat menar Nataly Fatouhiy. - Foto: Privat

Till alla män: "Vi äkta feminister hatar inte er"

​Nataly Fatouhiy skriver att manshat inte har med feminism att göra.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nataly Fatouhiy är bloggare och modell.

Följ hennes blogg: natalywright.co.uk

Kära Sverige, jag har länge funderat på feminist-frågan som har härjat runt i flera år. Redan som fjortonåring blev jag uppläxad om jag tog för mycket plats i klassrummet eller framförde för mycket av mina åsikter under en klass-debatt på SO-lektionen. En gång blev jag till och med strypt av min klasskamrat för att jag ansåg att klassfrågan mellan man och kvinna var faktiskt aktuell då jag anser att inget land i hela världen har uppnått ett hundra procentigt samhälle även om Sverige toppar många länder. Varför?

Kära Sverige, jag känner människor som konstant förknippar ordet feminism med manshat och varje gång gör det lika ont i hjärtat på mig. Att ständigt tänka att feminism handlar om manshat, om att förtrycka männen och höja kvinnorna i samhället visar inte bara bristen på kunskap men även brist på respekt. En brist på respekt mot alla som väljer att följa vägen för ett mer jämställt samhälle, där vad vi har innanför pannbenet spelar mer roll än organet vi har mellan benen. Varför är detta så svårt för en del arbetsgivare att förstå?

Jag är en feminist, men jag hatar fortfarande inte män även om jag vid två olika tillfällen blivit strypt av män. Om jag hade det tankesättet skulle jag lika gärna hata mitt eget kvinnliga kön för att jag har fått varm soppa kastad på mig i matsalen av en kvinna. För mig är det tvärtom. Jag älskar män. Jag älskar att ha sex med män så länge det är på bådas villkor och båda njuter. Jag anser att sex inte bara ska vara en ensidig njutning, att det ska vara lika bra för mig som det är för dig.

Kära män, jag vet inte vem som har bankat in att feminism handlar om manshat men jag vill personligen välkomna allihopa på att följa oss på denna resa till ett mer jämställt samhälle. Ingen tvingar er till att rösta på ett feministiskt parti men vi förväntar oss att vi ska ha samma möjligheter som ni har fått tillgång till.

Vi, det vill säga de riktiga feministerna, vill inte sänka era möjligheter, absolut inte. Vi vill ju att ni ska kunna ha de möjligheterna ni har och lyckas så bäst ni kan i livet. Men vi vill höja våran chans så att vi också får tillgång till de möjligheterna ni har så att vi hamnar i samma ribba som ni.

Är kvinnans rätt till likställdhet med mannen egentligen så mycket begärt?

Nataly Fatouhiy

/
/
/
/
/
Man
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.