1 av 3
- Foto: Privat/TT
2 av 3
- Foto: Privat
3 av 3
- Foto: Adam Ihse / Adam Ihse/TT

Sluta lägga skulden för skolattacken på Antons familj

Isabella Falck: "Jag förstår er ilska. Jag känner exakt samma sak. Men jag ber er alla nu att sluta med att anklaga Antons familj som alltid kommer få leva med att deras son har begått ett av de värsta dåden sedan 1940-talet i Sverige".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag förstår att ni är arga och vill hitta någon att lägga skulden på, nu när Anton inte längre finns. Men snälla, sluta anklaga Antons familj och vänner. De räcker nu. För en liten sekund försök att sätta er in i Antons familjs mående och situation just nu.

Innan folk börjar läsa vad jag har att skriva så måste ni förstå att jag, precis som ni, tycker att detta är fruktansvärt. Jag vet inte riktigt hur jag ska prata om det, hur jag ska reagera och hur jag ska smälta det. Inte nog med att det hände i Sverige, utan det hände i min grannstad, 10 minuter med bil från mig.

Jag förstår er ilska. Jag känner exakt samma sak. Men jag ber er alla nu att sluta med att anklaga Antons familj som alltid kommer få leva med att deras son har begått ett av de värsta dåden sedan 1940-talet i Sverige. Men precis som offrens familjer så har även denna familj förlorat ett barn och ett syskon.

För en minut, eller kanske någon sekund, försök att föreställa er att Anton är er egen son, bror eller pappa. Försök att verkligen sätta er in i den situationen, trots att det är overkligt för er. När ni tänker efter så måste ni någonstans förstå att man hade velat vara ifred för att sörja, och jo, Antons familj har lika rätt att sörja precis som vilken människa och vilken familj som helst.

Jag skulle gärna ha en förklaring till varför ni anklagar och hatar mot Antons familj. Är det för att ni lyssnar på alla rykten som sprids? Ge mig gärna en förklaring så jag förstår, för jag förstår inte varför ni vill göra denna tid ännu svårare.

Jag satt precis och tänkte, undrar om Antons familj följde med honom till skolan och hejade på honom. Jag kan inte sluta tänka den tanken, och enda anledning till varför jag har den tanken är för jag ska försöka förstå varför ni anklagar hans familj. Det måste ju vara den tanken ni har? Eller har jag missuppfattat allt? Eller tror ni kanske att Antons familj hjälpte till att skriva ett självmordsbrev, pushade honom lite extra bara för att han skulle ha modet att begå de brott han har begått?

Jag har så många frågor som jag vill, och behöver, få svar på. Tror ni att Antons familj mår bra just nu? Tror ni att de sitter hemma och hyllar sin son för detta vansinnesdåd? Varför sitter ni och anklagar Antons familj?

Jag vill avsluta med att jag hoppas att de personer som blev offer på skolan får vila i frid. Men nu räcker det: sluta anklaga Antons familj.

Isabella Falck

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.