Nathalie Gránglid.
Nathalie Gránglid. - Foto: Privat

Jag var bara 13 år – men han tvingade sig på mig

Nathalie Gránglid berättar om när hon var 13 år gammal och tvingades ha sex mot sin vilja.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nathalie Gránglid är 21 år gammal och kommer från Hudiksvall.

Besök hennes blogg: http://nouw.com/nathaliegranglid

Notified

Informationen har tagits fram i samarbete med Notified.

I dag tänkte jag skriva om att tvingas ha sex mot sin vilja, vilket jag faktiskt har varit med om. Jag tror tyvärr att det är många tjejer som har varit med om det, och killar också, men som i dag tänkte jag prata om tjejer som tvingas ha sex mot sin vilja.

Jag var bara 13 år när det hände. Jag hade blivit av med oskulden bara några veckor innan det här hände. Jag och en kompis skulle träffa två killkompisar och bara hänga.

Det blev att vi skulle sova över och min tjejkompis sov med ena killen som hon kände sen innan och jag fick sova med den andra killen. Jag kände inte den här killen då när detta hände, jag hade inte träffat honom innan.

När vi skulle sova så började han att ta på mig och jag sa ifrån att jag inte ville. Jag ville inte ha sex med honom och det sa jag säkert sju gånger. Jag tror att han aningen blev ännu mer triggad av att jag sa sluta eller tog det som ett skämt. Men varför skulle jag skämta om att jag inte vill ha sex?

Jag ville verkligen inte ha sex med honom och ändå började han hålla på med mig fast jag hade sagt ifrån. Jag var 13 år, jag var bara ett barn och jag visste inte bättre. Jag vågade inte gå där ifrån eller göra motstånd för jag var rädd.

Det slutade med att han hade sex med mig mot min vilja. Jag mådde jättedåligt över det dagen efter, men har aldrig kallat det "en våldtäkt" och jag vet egentligen inte varför.

Min kompis kände ju honom så jag ville inte göra saken värre med att till exempel anmäla eller säga till honom i efterhand att det inte var okej. Jag kallar det nog inte en våldtäkt än i dag men han hade sex med mig mot min vilja och jag önskar att jag sa ifrån bättre eller gick där ifrån.

Som "tur" var så valde jag att aldrig träffa honom igen eller sova med honom efter den natten. Jag sa aldrig till mina vänner då att jag inte var med på det utan jag bara spelade med som om jag vore med på det. Det var nog för att jag skämdes så mycket. Efter det kunde jag inte se sex på samma sätt som idag.

Det tog väldigt lång tid innan jag kunde ha sex med någon för att jag faktiskt tyckte om personen och inte för att bara göra det, om ni förstår vad jag menar.

Jag vill att ingen tjej ska behöva vara med om det här och till er killar och tjejer dom tjatar er till sex: sluta! Det är inte okej någonstans. Hur kan man vilja ha sex med någon som inte ens vill det tillbaka? Det förstår jag inte.

Jag har varit tyst om detta tills idag men nu känner jag att jag vill gå ut med det, och att ni som varit med om samma sak ska veta att jag vet hur det känns. Ni behöver inte skämmas för det är inte ni som har gjort fel.

Ingen kille har rätten till att ta på er om ni inte själva är med på det. Glöm aldrig det!

Nathalie Gránglid

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.