1 av 3
- Foto: Stefan Nilsson/TT
2 av 3
- Foto: Stefan Nilsson
3 av 3
- Foto: TT

Sverige sviker syriska flyktingar när terrorister går fria på våra gator

Debattören: Flyktingarna som kommit till Sverige har kommit hit för att få ett tryggt liv – inte för att uppleva traumat igen.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skirbenten

Delal Sindy är 24 år och bor i Norrköping.

Hon är frilansföreläsare samt grundaren till ideella organisationen Change International som arbetar med humanitärt arbete i Kurdistan regionen i Irak, främst med att hjälpa överlevare av människohandel och sexslaveri.

Minst 60 nya krigsförbrytare har identifierats av en grupp syriska flyktingar i Sverige. Det rapporterade Kalla Fakta på TV4 för en vecka sedan. Krigsförbrytarna skall ha deltagit i terrorbrott i Syrien och sedan sökt asyl i Sverige.

Syriska flyktingar som fallit offer för terrorism har identifierat dem och lagt fram tydliga bevis till polisen utan resultat. Samtidigt som polisen inte anses ha tillräckliga resurser för att ta sig an anmälningarna har vi en nationell samordnarpost för våldsbejakande extremism som ingen politiker tar ansvar för.

Enligt Eurostat ansökte 1.3 miljoner flyktingar om asyl i Europa där majoriteten har ursprung i Syrien. Inbördeskriget i Syrien är inne på sitt sjätte år och tusentals syrier har vittnat om massmord, tortyr och barn och vuxna som begravs under sönderbombade byggnader.

Vi har alltså flyktingar i Sverige som har blivit torterade, våldtagna, skjutna och förföljda av terrorister som nu befinner sig i vårt land.

Hur kommer det sig då att Sverige, och andra EU länder, inte tar dessa hot på allvar och låter flyktingarna möta sina förövare på öppen gata? Har polisen, åklagare, SÄPO och politiker glömt terrordåden i Frankrike, Belgien och Tyskland?

Varför fortsätter Sverige och EU att smeka terroristerna medhårs? När Christer Nilsson, chef för polisens utredningsenhet, påstår under Kalla Fakta-intervjun att de inte har någon information om vittnena och att han gärna vill ha kontakt med dem, skrattar han vittnena rakt upp i ansiktet.

Vittnesmål om krigsbrott mot krigsförbrytare på svensk mark är ingenting som ska tas med en nypa salt!

Flyktingarna som kommit till Sverige har kommit hit för att få ett tryggt liv och få åtnjuta samma mänskliga rättigheter som alla människor har rätt till – inte för att uppleva traumat gång på gång och bli svikna av svensk polis, politiker och beslutsfattare!

Delal Sindy

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.